Български студент в „Принстън” спечели състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT)

Ася Георгиева I 04.12.2013

В събитието взеха участие повече от 100 студенти от най-престижните американски университети

Кубрат Данаилов, третокурсник по математика в Принстънския университет в САЩ, спечели заедно със свой състудент, състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT), проведено през ноември тази година в Бостън, Масачузетс.
В събитието взеха участие повече от 100 студенти в екипи от по двама участници от най-престижните американски университети – Харвард, Принстън, Йейл, МIТ, Колумбийския университет и др. Състезанието се провежда в рамките на един ден, като се симулират шест реални ситуации от световния фондов пазар.
Отборите се класират според обема на общите им печалби или загуби по всеки от казусите. След ревизия на допусната грешка от оценителите на една от задачите, екипът на Кубрат и Анкет се класира на първо място.
Състезанието се спонсорира от най-големите банки и трейдърски къщи от финансовата индустрия на САЩ. Наградата за двамата победители е участие в Международното трейдърско състезание „Ротман”, организирано от университета на Торонто, Канада, което ще се проведе през месец февруари 2014 г.
Кубрат Данаилов е на 21 години и е Балкански шампион по математика за 2011 г. и носител на два бронзови медала от Международните олимпиади по математика през 2010 г. в Казахстан и през 2011 г. в Амстердам. Възпитаник е на Американския колеж в София.

 

Leave a Reply