Че Гевара, антиимпериалистическата Мона Лиза, на корицата на “Биограф”

Списание БИОГРАФ I 28.11.2012

Интервюта с Богдана Карадочева и цигуларя Васко Василев и очерци за Хемингуей, Линкълн, Далида и Белмондо допълват декемврийския брой на най-голямото българско списание

Ернесто Гевара се усмихва загадъчно, като една революционна версия на Мона Лиза, от корицата на новия “Биограф”. Той посвещава 20 страници на неуморимия бунтовник, разстрелян преди 45-години, и на идеологическото му наследство. Декемврийският брой е на пазара от 29 ноември, четвъртък. През ноември най-голямото месечно списание предизвика поредния фурор на пазара с изданието си, посветено на Лили Иванова.

В допълнение към очерка за Че Гевара и призрака на комунизма, този месец “Биограф” разказва за Зино Давидоф и пурите като начин на живот, както и за любовта между Ърнест Хемингуей и военната кореспондентка Марта Гелхорн. В съзвучие с тематиката са пътеписът от съвременен Еквадор и откъсът от новоизлязлата автобиографична книга на Джордж У. Буш “Важни решения”.

И този месец списанието публикува ексклузивни интервюта-изповеди с легенди от българския културен живот. Такъв е разговорът с Богдана Карадочева, наречена “синята кръв в естрадата ни”. Не по-малко вълнуващи са и откровенията на цигуларя Васко Василев, на 80-годишната актриса Емилия Радева и на синеоката някогашна емблема на “По света и у нас” – говорителката Мария Янакиева.

Очерци за митичния американски президент Ейбрахам Линкълн, за ексцентричния милиардер от “Ред Бул” Диди Матешиц, за трагичната френска дива Далида и за “аса на асовете” Жан-Пол Белмондо са сред другите хитови материали в броя. “Биограф” отдава почит и към Силвия Кристел, секссимвола на 70-те години, чиято роля в “Емануела” мъжете никога няма да забравят.

Както всеки месец, и през декември 228-страничното списание разнообразява съдържанието си с материали за лайфстайл, мода, рецензии за нови заглавия, любопитни факти и забавни цитати от известни личности.

Leave a Reply