Coiffure Beauty – снежен разкош по празниците

Coiffure Beauty I Таня АНДРЕЕВА I 13.12.2012

Празнична еуфория ни обгръща и Coiffure Beauty няма да е изключение, защото престижните марки за коса, грим и козметика също са на тази вълна.

Гост на броя е стилистката Жени Живкова. В специално интервю тя разказва за модата и новата си колекция есен/зима 2012–2013, наречена „Провокативен декаденс”. Споделя ни още за свободното си време и своите вдъхновения.

В рубриката „Майстори” ви представяме руския фризьор Анна Михайлова. Тя е носител на близо 50 престижни награди от национални и международни конкурси по фризьорско изкуство и грим. Записана е дори в Книгата за рекордите на Гинес като най-бързия фризьор в света с рекорд от 315 официални прически за 12 часа. Повече за уникалната Анна може да прочетете на страниците на Coiffure Beauty.

В раздела „Коса” ви запознаваме с генетиката на косата. Генетиката като цяло е сложна наука, понятна само за специалисти. Когато говорим за генетика на косата обаче, има някои дребни правила, които дори ние, непросветените, можем лесно да си обясним. Защо тъмните коси са съсредоточени в близост до екватора, а русите са на север, може да разберете от подробния материал в списанието.

Специално интервю взехме от Люк Песант, който беше на гости в България, за да представи новата боя за коса Orofluido Colour Elixir. Тя се отличава от другите бои на пазара с иновативната си технология и наличието на три натурални масла – арганово, ленено и масло от земен бадем, които спомагат както самото боядисване, така и подхранването на косата в дълбочина.

Предложенията ни за модни прически в този брой са зашеметяващи. Колекции от Англия, Австралия, Франция, САЩ, Италия и България, представят своите идеи за сезона. На фокус са официалните прически за предстоящите коледни и новогодишни празници. Сплетени кокове или ретро вълни, елегантно съчетани с вечерни тоалети.

В раздела „Грим” ви представяме няколко прекрасни предложения за вечерен и дневен грим от Dior, Essential, Deborah Milano, Max Factor, Essence, Inglot и L’Oreal Paris.

Козметиците ни съветват как да предпазим кожата си от студа.

За да сме здрави през зимата, д-р Георги Гайдурков споделя за важността да се храним здравословно и правилно. Да следваме определен режим в зависимост от нашия начин на живот и да се възползваме от качествата на храните.

Нашата дестинация този път е Москва – сърцето на Русия. Ако планирате да направите екскурзия до Москва, задължително трябва да се запознаете с най-интересните факти за този невероятен град, смятан от мнозина за най-добрия в света.

Списание Coiffure Beauty ви пожелава незабравими празнични емоции!!!

Leave a Reply