Цветанка Ризова: Знанието носи само печал

в. Седмичен Труд | 13.07.2011

 

Журналистката Цветанка Ризова избяга от шума на столицата, за да отпразнува рождения си ден на 13 юли на родното Черноморие. Скромната компания от близки и приятели се наслади на изискани морски деликатеси, разхладителни коктейли и традиционни български гозби.

- Имате ли назабравим рожден ден?

- Те са няколко. Обикновено празнувам извън София – в чужбина или на морето. Много вълнуващ беше първият ми рожден ден като майка. Тогава разбрах, че Вселената не се върти само около мен.

- Най-скъпият подарък, който сте получавали?

- Не разделям подаръците си на скъпи и евтини. Днес всеки работещ човек може да си позволи да си купи това, което харесва. Обичам момента на изненадата. Няма да забравя, когато преди няколко години ръководството на Нова телевизия и вестник "Труд" издадоха книга с моите интервюта. Тогава почувствах, че част от живата ми е опредметена.

- Най-лошият и най-хубавият момент в живота ви?

- Чувствах се ужасно, когато баща ми почина. Нищо не е съизмеримо с тази болка и скръб. Най-щастлива бях, когато се роди синът ми.


- Как ще изкарате лятото? Да очакваме ли нещо ново в предаването ви наесен?

-До края на юли съм на работа. След това ще отида до скандинавските страни и ще посетя за пръв път Санкт Петербург. Обичам зимата и хладното съсредоточено време и се надявам да си изкарам страхотно там. В предаването ще наблегнем на предизборната кампания и ще каним всички сериозни играчи, без да пренебрегваме актуалните теми.


- Любима мисъл или девиз?

- Имам много любими мисли, но се опитвам да живея съгласно поговорката: "Човек не прави това, което не иска на него да му се направи." Освен това съм убедена, че "знанието носи само печал" – колкото повече знаем, толкова по-объркани ставаме.

Стр. 2

Leave a Reply