Да си спомним за Чочо с юнския “Биограф”

Списание БИОГРАФ I 29.05.2013

Таня Масалитинова, Стефан Мавродиев, Кирил Маричков гостуват с големи интервюта в новия брой на списанието

Горчив спомен за един от най-обичаните млади актьори в новото българско кино е корицата на юнския “Биограф”. Новият брой на списанието, което посвещава на Чочо Попйорданов 20 от страниците си, излиза на пазара 30 май. Освен извадки от няколко негови интервюта, очеркът съдържа и разговор с жена му Даниела Мирчева, както и интервюта с баща му Иван Попйорданов и с председателя на актьорската гилдия Христо Мутафчиев.

В юнското издание със свои изповеди и непубликувани досега снимки гостуват и две живи легенди на българския театър – Таня Масалитинова и Стефан Мавродиев.

Легендата на “Щурците” Кирил Маричков разказва за целия свой живот и кариера и си спомня за своя дългогодишен колега и приятел Петър Гюзелев, който ни напусна в края на април след продължително боледуване.
Очерк на Жанина Драгостинова за Рихард Вагнер отбелязва 200-годишнината от рождението на композитора. Не по-малко интересен е и биографичният материал, посветен на друг музикален гений – Джордж Гершуин.

Желязната лейди Маргарет Тачър, афганистанският писател Халед Хосейни, българската оперна прима Илка Попова и босът на Формула 1 Бърни Екълстоун са част от героите на други хитови материали в новия брой на най-голямото българско списание.

“Биограф” публикува и един по-различен от биографичните очерци материал, плод на журналистически експеримент. “11 дни в ада на Макдоналдс” е поучителният дневник на Илина Григорова за доброволната диета, на която реши да се подложи – да се храни само в ресторантите от веригата. Какъв е резултатът от рискования експеримент – това е разказано подробно върху 10 страници в ексклузивната публикация.

И този месец списанието допълва богатото си съдържание с материали за мода и лайфстайл, интересни предстоящи събития, любопитни факти и рецензии за нови заглавия.

Leave a Reply