Дарик на 18

 
Дарик на 18. Първото и единствено частно радио в България с национален лиценз стартира своята програма на 21 януари 1993 година точно в 12 часа.
Празничната програма започна рано сутринта ето така:
 

Водещ: Вие слушате „Мисията е възможна”, с министъра на отбраната Аню Ангелов.

Аню Ангелов: Добър ден на слушателите на радио Дарик. Честит рожден ден, Дарик радио. На целия екип пожелавам здраве, много, много слушатели и всичко най-добро. Да бъдете все така обективни, както сте били през всичките тези години.

Любчо Нешков: Честит празник Дарик радио и от мен Любчо Нешков. Бъдете здрави и щастливи и усмихнати и да ви слушат все повече.

Камен Плочев: Честит празник на Дарик радио. Аз се казвам Камен Плочев, по професия съм лекар, но приех тази приятна покана да водя един час предаване по Дарик радио, защото имам специално отношение към точно тази радиостанция.

„Всичко се слуша” – Дарик на 18 години.
Над 60 са гост-водещите в ефира на Дарик радио за днешния 18-ти рожден ден на медията. По традиция на рождения ден на Дарик пред микрофоните сядат приятели, партньори, лицата от новините и репортажите на медията. „Всичко се слуша”, това е слогът, който екипът избра за рождения си ден тази година.
Водещият на сутрешния блок „Дарик кафе” Михаил Дюзев е гласът на Дарик за 2010 година.

Михаил Дюзев: Това е най-голямото признание, което получавам в Дарик радио. Предполагам, че за всички журналисти в медията е така. Мисля, че е с натрупване. Едва ли е конкретно за 2010 година. Едно от първите признания, които получих аз като водещ на сутрешния блок на Дарик беше още в същата година на медийния фестивал в Албена. Сутрешният блок на Дарик получи голямата награда за сутрешно информационно шоу. Мисля, че оттогава по някакъв начин може би съм ставал по-добър, по-добър, за да се стигне до днес. Станах глас на годината. Сутрешният блок е даже малко скок, на най-високо се качваш. Денят започва от сутрешния блок.

Leave a Reply