Деси Банова: Родителите са ми най-добрите приятели

в. Дума | Радостина КОЛЕВА | 06.11.2010

Деси БАНОВА води прогнозата за времето на Нова телевизия вече 12 години. Едновременно с това се е заела с нелеката задача да организира сватбите на хората, като е създала своя сватбена агенция. За нея самата обаче не по-маловажен е личният й живот. Именно там Деси не смее да експериментира и гледа по-отговорно на нещата, въпреки възможностите, които й се предоставят като популярен човек.

- Какво е отношението ти към създаването на свое семейство?

- Все повече и повече си мисля за това. Аз съм възпитана в консервативно семейство, в което се държи много на тези традиции и морални ценности. Според мен бракът не е отживелица, стига да намериш точната си половинка. Бих искала да имам едно или две дечица, но от правилния човек – това за мен е най-важното. Дали съм открила моята половинка? Ами все още не мога да кажа със стопроцентова увереност, това ще покаже бъдещето…

 - Ти самата организираш сватби. Как си представяш своята?

- Много красива, с много хора. Но смятам, че няма да се притеснявам чак толкова много на моята, колкото когато организирам сватбите на другите. Все пак е празник за новото семейство. За булката това е най-щастливият ден в живота и тя не трябва да е притеснена. Моята работа е да координирам всички – от фотографа, през фолклорната формация, белите гълъби, колите. Аз държа на това хората да останат доволни и вниманвам за всеки един детайл. На моята сватба не знам дали искам да съм с бяла рокля. Бялото не е точно на мода сега, а по-скоро екрюто, слоновата кост, леко бледолилаво, бледорозово. Чисто бялото остава една идея назад. Винаги съм си представяла сватбата с някакъв цветен акцент – бяло и червено или бяло и лилаво. Цялата сватба ще е решена в цветове -украсата, поканите, табелките с имената на гостите. Всеки един елемент ще бъде в определен стил. Все си мисля обаче, че самият сватбен ден не е най-важното, колкото вътрешно да си ‘ убеден, че това е правилният човек. За съжаление сме свидетели на това как много двойки се разделят, развеждат се и е болезнено след едно красиво събитие да има раздяла.

 - Ти в какво семейство си израснала?

- Възпитавана съм на морал. Винаги са гледали да ме направят отговорен, сериозен и искрен човек. Това, което съм постигнала, е благодарение на родителите ми. Те са ме научили да бъда добра с хората. И продължавам да вярвам, че това, което правиш на хората, ти се връща. Т.е. ако излъчваш негативизъм, злоба и завист, няма начин това да не ти се върне. Гледам максимално да нямам конфликти. Дори, дето се казва, направи непоискано добро и рано или късно то ще се върне при теб. Много често си говорим с нашите и за сериозните неща в живота, винаги се съветвам с тях. Те са ми най-добрите приятели. Доскоро много се доверявах на доста хора около мен и разбрах, че би трябвало най-верните ми съветници да са родителите ми. Стремя се да бъда по-дискретна с нещата, които се случват в живота ми, защото има хора, които наистина злоупотребяват.

- Притесняваш се от лоши очи ли?

- Гледам да не съм толкова суеверна, но вярвам в негативната енергия. Хората я насочват понякога, без да искат. Смятам, че човек трябва да е над тези неща, сам да гради щастието си и да разчита на себе си. Не е нужно да се влиза в такива размисли кой може да ти навреди. Важното е да си уверен в себе си.

- Чувстваш ли се уверена в себе си?

- По отношение на целите си – да. За една жена е най-добре да се реализира в личния живот и в работата си и тогава тя се чувства на сто процента жена. В едното смятам, че съм успяла. Винаги съм искала да се занимавам с телевизия. Покрай сватбената агенция пък контактувам с много млади, щастливи и влюбени хора. Не смея и да прогнозирам как ще се развият нещата в личния ми живот.

- Той на първо място ли ти е?

- И двете са на еднакво стъпало. Когато се получават нещата в работата ми, това ми дава стимул в личния живот. Личните неща носят самоувереност и оптимизъм. Наскоро чух една приказка, която е много важна. Тя е, че самочувствието на една жена много зависи от мъжа до нея.

- А ти какво си завършила?

- Международен туризъм. Тъй като много обичам да пътувам, заради това записах тази специалност. За в бъдеще си мечтая да го съчетая с телевизията като направя да речем туристическо предаване. На 14 години изкарах курс за манекени и фотомодели. Оттам започнаха да ме канят на различни ревюта. Имаше кастинг за прогнозата за времето по Нова телевизия, явих се и ме избраха. Моят плюс беше, че вече имах поведение пред камера. А вече бях участвала в предаването “Квартал" на Мартин Карбовски и разполагах със записи, които продуцентите одобриха и… така започнаха нещата и продължават вече 12 години. Изпитвам удовлетворение. Приятно е да ме спират по улиците да ме питат какво ще бъде времето. Телевизията носи нови запознанства. Благодарна съм на Господ за тази работа. И на Крум Савов…

- Доколко е вярно това, че той те е завел в Нова телевизия?

- Случайно се бяхме запознали и той ми каза за кастинга.

 - Харесвате ли се с Божана Филипова?

- Да, в добри отношения сме. Налагало се е да се заместваме една друга и не е имало проблем. Реално сме от един отбор. Божана е от Пловдив и в свободното си време е там, така че нямаме възможност да се виждаме често.

- Каква прогноза за времето харесваш?

- Слънчево – пролетта и лятото. През пролетта всичко се събужда за нов живот, тогава сме и най-влюбени. Есента ми навява депресия. А през зимата е хубаво вън да вали сняг, а вие с любимия човек да сте пред камината.

- А какво си запланувала за близката почивка?

- Много искам през лятото да отида до Сардиния, Сицилия или Дубай.

- Често ходиш в Гърция?

- Близо е, а и морето е страхотно, храната – също. Понаучих донякъде гръцки. Приятно е, защото за 4 часа отиваш на много красиво място. Но ми се ще да има разнообразие. Харесвам да виждам нови култури и нови хора.

Стр. 16

Leave a Reply