Дискусия на тема: „България – Място за иновации. Как да направим това възможно?”

EVENTS.dir.bg

Кога: 1 февруари 2010 г. (понеделник), 18.00 часа
Къде: София, Модерен Театър София
Достъп: Регистрация
Организатор: Empower United

Събитието: Kонкурсът за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи стартира с открита дискусия на тема "България – Място за иновации. Как да направим това възможно?". Всички настоящи и бъдещи предприемачи са добре дошли на 1 февруари, от 18:00 часа, в Модерен Театър София, за да обменят идеи и да се срещнат със съмишленици и потенциални партньори. Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на www.empower.bg, която стартира на 19 януари.

В срещата ще участва заместник министърa на икономиката Евгени Ангелов, както и известни бизнес лидери от различни сектори, които ще разкажат за своя път към успеха. Тогава ще бъдат обявени и подробности за условията за участие в конкурса за Наградата Empower.

Срещата е първата от поредица месечни дискусии в рамките на програмата на конкурса. От януари до май 2010 всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, и други теми, които ще са полезни за участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса.

Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години.

Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева. Тази значителна сума е солидна основа за развитието на една добра идея в успешен бизнес. В допълнение към паричната награда, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти.

Наградата Empower се провежда с официалната подкрепа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Партньори на Наградата Empower са JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), и Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО). Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply