Днес в БНТ беше обявено учредяването на годишните награди за журналистика Валя Крушкина

БНТ, Новини в 20.00 часа | 11.09.2012

Днес в БНТ беше обявено учредяването на годишните награди за журналистика Валя Крушкина. Наградите са създадени от фонда на нейно име, от роднини, приятели и колеги на Валя, от различни медии. Символично всичко това се случи на рождения ден на Валя.
Репортер: Днес всички мислим за Валя така, все едно е с нас и още чуваме гласа и. Зад наградата за журналистика остава Валя с проблемите на хората Спомняме си я от различни месата на България с репортажи, които на първо място поставяше човека.
Добрина Чешмеджиева: Валя беше журналист, преди всичко и това не е свързано с някаква марка, за нея това беше важно, кой какво ценно е направил.
Репортер: Търсена, обичана и пряма. Казваше че трябва да направи репортажа така, че да я разберат и бабите в селата. Помагаше на всички с каквото може. Не оставяше и младите колеги.
Вирджиния Славчева: Валя беше човека, който първи, дойдеше ли млад репортер или млад човек в редакцията, някак си се надушваха. Тя винаги успяваше около нея се въртяха младите хора.
Репортер: Имаше притегателна сила, чувство за хумор и надежда, с които печелеше. Е нейната сметка останаха 92 000 лева и по нейно желание ще бъдат дарени на болни деца. А наградата от фонда е да насърчава смелата българска журналистика.
Валери Тодоров: През последните години благодарение на медиите се създаде една такава инерция към благотворителност. Българите отвориха сърцата си, преодоляха съмненията, колебанията и аз вярвам, че благотворителността е една обща кауза, която ще помага всички ние да се чувстваме граждани, личности, част от една обща кауза.
Репортер: Ще има и една голяма награда за специален репортаж, който решава и преобръща проблемите на хората. Така както ги приемаше Валя и се бореше за тях. Всяка сутрин тя идваше на работа и купуваше гевреци, за да има за всички и след това отиваше на снимки. Такава ще я запомним.

One Response to “Днес в БНТ беше обявено учредяването на годишните награди за журналистика Валя Крушкина”

  1. Ванко Says:

    Не мога само да разбера какво е общото между Валя и Валери Тодоров – тя беше добра и обичлива, а Тодоров е един уникален мизантроп и мошеник. Недейте да омърсявате името на Валя с изказване на този далавераджия!

Leave a Reply