Дяланият камък

в. Стандарт, Weekend | Боряна Колчагова | 2010-02-27

Митко Павлов сяда до Ани Цолова: Усмихни се, зрителю, и не пипай дистанционното. Чака те приключение!

От понеделник bTV ще раздигне и последния чувал от "Барекадата" и на улицата ще грейне усмивка. Синеока. На стола до Ани Цолова ще седне един познат от екрана мъж – Митко Павлов. 33-годишният, но вече опитен водещ, има трудна задача. След като си тръгна, Бареков предварително намаза ските на този, който ще го замести. След мене bTV и магаре да сложи, пак е най-добрият новинарски сутрешен блок, каза с присъщата си самоувереност пловдивчанинът. Отговорът на bTV е изненадващ, но убийствено точен – Митко Павлов. Човекът с обезоръжаваща чиста усмивка и великолепно чувство за хумор. И внимание – усмихнат не значи несериозен!
Новият водещ много добре си дава сметка, че с неговото идване не се очакват масови закъснявания за работа, че няма да пише история в студиото. Но също така знае, че зрителят няма да грабне дистанционното още щом го види. Попиташ ли някой от близките за Митко Павлов, веднага ще ти каже: "Най-позитивният човек, когото познавам". Това е думата, която, без да са се наговорили, всички казват за него. И може би заради този неподправен чар и усмивка той е изненадващият коз на bTV да стане повелител на дистанционното сутрин.
Види ли ръководството на една медия с колко готин водещ разполага, разтяга го, където може – Митко води няколко шоута в медията – "10-те най", "Това го знае всяко хлапе", "Денсинг старс 2" и сега "Форт Бояр". Пълен екшън. Но пък той твърди, че обича екшъна. Да видим.
Малцина знаят, че Митко е чудак от малък. С кибритче в джобче той се размотавал из в квартала и се озъртал за подходящи местенца, за да драсне клечката. Още си спомня как през 1984-а, на първия учебен ден в 104. училище го издокарали в синьо костюмче и папийонка. Оттогава мрази вратовръзки. Веднъж аха да вдигне даскалото във въздуха. "Внесох карбид в тоалетната. Не можах да го взривя. Дойде директорът точно навреме. Беше тръгнал по коридорите да проверява откъде мирише на сяра. Хвана ме не за ухото, а за ръка, заведе ме в неговата стая и ми обясни как съм можел да взривя училището, как и аз да загина. И даже не извика баща ми в училище, беше суперпостъпка от негова страна. Много свестен мъж, спомня си Митко.
Новият водещ няма проблем да води предаване с колега. Сега застава до Ани Цолова, която вече е подготвена – знае, че Митко няма да я подведе. Страхува се сигурно как ще укроти такъв веселяк. Винаги любезен, с когото и да говори, където и да се намира, в един момент го напушва на смях и весела закачка. Нищо чудно "Имаме новина!", да стане "Ама това го знае всяко хлапе!".
От медията твърдят, че Митко се готви много сериозно, побъркал се е от репетиции, но няма страшно. Има хора дялани камъни. Където и да ги поставиш, все се справят – и с предизвикателствата на Форта, и с кючеците от "Денсинг старс". Просто защото е сто процента професионалист. Даже е гълтал муха, докато водел в "Това го знае всяко хлапе", за да не изпорти кадъра. Това не и първият му сутрешен блок – изгря в бившето "Ретро радио".
Митко Павлов е завършил "Сценична реч" в НАТФИЗ. Затова цени точната дума и чувството за хумор. Това, от което го е страх са змии, хлебарки, тъмнина, височина. От работа не се плаши, защото, ако няма 2-3 дини под мишница, му доскучава. Любимите му боксерки са със Спайдърмен, има фанелка с Бербатов на обожавания Ман Ю, а работохолизмът му явно е предопределен от звездите – Козирог е. Уикендите 33-годишният ерген отделя за приятели от детинство, с които си правят момчешки срещи на хапване и пийване. Ретромеломан, Познаващият хлапетата, Танцуваща звезда, Мистър "10-те най" или Герой от Форта. Всичко това е той, а още – всяка сутрин по bTV.

Стр. 5

Leave a Reply