Единствената в Югоизточна Европа конференция за техническа комуникация ETC „Evolution of Technical Communications“ ще се проведе в София на 2 и 3 юни

Acta Verba I 21.01.2016

Срокът за подаване на предложения за сесии е до 14 март

На 2 и 3 юни 2016г. в София за седми път ще се проведе конференцията „Evolution of Technical Communications“ (ETC). ETC 2016 е единственото по рода си събитие в Югоизточна Европа и се организира от tekom, най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа. ЕТС събира автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри, консултанти и др.
Крайният срок за подаване на сесии вече наближава. Желаещите да се включат и да споделят опита си по основната тема: „Иновации в софтуерната документация”, могат да го направят до 14 март, като изпратят своите предложения с акцент върху: информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA технологии, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане, създаване на съдържание в гъвкава (Agile) среда.
Участието на лектори може да включва презентация (до 40 минути) или уъркшоп (90-120 минути). Необходимо е участниците да представят кратко резюме по темата си, биография и снимка, както и да се регистрират в сайта на европейската асоциация за техническа комуникация tekom: http://etc-conference.eu/call_papers.
„През годините професията на техническия комуникатор се утвърди и все повече компании разпознават нуждата от това да имат такъв експерт в екипа си. Има и по-голямо разбиране за ролята на професията: един професионален автор на техническа документация създава съдържание, което обогатява крайните потребители, улеснява работата им с продукта и може да намали нуждата от поддръжка. Надявам се конференцията да е допринесла за тази по-добра разпознаваемост. Тази година, организатор на събитието е tekom и очакваме да привлечем повече от 150 посетители от региона”, каза Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware Bulgaria и един от създателите на конференцията.
Сред компаниите, спонсорирали минали издания на събитието, са VMware, SAP, Telerik, a Progress Company, s3Lab, EVS и Nemetschek.
През годините събитието успява да привлече лектори от Германия, Швейцария, Индия, Израел, Полша, САЩ, Канада и България. Техните презентации обхващат широк кръг от теми, свързани със стандартите и инструментите за създаване на потребителска информация, като например DITA, минималистично писане, информационна архитектура, текст в потребителски интерфейси, създаване на съдържание в Agile среда, видео и др.
Целта на конференцията е да образова, да споделя новини и идеи, да създава полезни контакти, както и да подпомогне развитието на регионалната професионална общност.

За повече информация за събитието: http://etc-conference.eu/

Leave a Reply