Експедиция “Преоткрий България” потегля и на страниците на “Дневен Труд”

PRESS.dir.bg I 12.11.2010

Медийната инициатива на Сдружение “Културни проекти” има двама нови партньори – вестник “Дневен Труд” и „ХДИ Застраховане”. Експедицията е подкрепена от агенция Булфото, Обединена българска банка, „София Ауто”, „Аутогруп 5” и „Шевролет”.
 
12.11.2010 г., София. От днес читателите на вестник „Труд” ще могат ексклузивно да научават за малко известни, но много атрактивни исторически забележителности в България, както и за най-новите археологически открития. В продължение на пет последователни седмици всеки петък на страниците на медиата ще се публикуват журналистически репортажи и снимки от интересни места, които всеки българин си струва да посети със своето семейство и приятели още през уикенда. Благодарение на „ХДИ Застраховане” всеки любител на красивите гледки може да разчита на сигурност и професионална помощ в България и чужбина при всеки риск или кризисна ситуация.
 
Инициативата ”Преоткрий България” бе стартирана през пролетта на 2010 година и вече събра солидно количество информационен и снимков материал. Мобилен репортерски екип, качен на модерен SUV-автомобил Chevrolet Captiva, стига и до най-отдалечените кътчета на Родината – в планините, пещерите и граничния кльон, за да разкрие пред очите на читателя гледки, за които не е и предполагал, че съществуват в България.
 
Официални консултанти на експедицията са авторитетните учени проф. Христо Матанов и проф. Валерия Фол.
 
Днес във вестник „Дневен Труд” ще прочетете за археологическо откритие, за което тепърва ще се говори. Може да намерите статията „Крепостта на гълъба крие тайни над Пещера” в печатното издание на вестника или в интернет страницата на изданието: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=673127
 
За вестник „Труд”
 
Вестникът е един от лидерите на пазара на печатни медии в България. Създаден е през 1936 година, а от 1997 г. е част от германската медийна група ВАЦ. Вестникът подкрепя активно българската култура, история и археология.
 
За „ХДИ Застраховане”
 
"ХДИ Застраховане" АД е лицензирано дружество за извършване на застрахователна дейност в областта на общото застраховане. Компанията е динамично развиващо се дружество, чиято идентичност се формира от съчетанието между немската и българската култура чрез неговите акционери HDI-Gerling International Holding – част от третата по големина застрахователна група в Германия Talanx (новото име на групата HDI) и Централния кооперативен съюз.
 
За допълнителна информация:
 
Стоян А. Стоянов
ПР Консултант
 
Сдружение „Културни проекти“
Тел.: 088 888 98 11
E-mail: info@culturalprojects.org
Web: www.culturalprojects.org        
 

Leave a Reply