EUPRERA ще ръководи проучването „Европейското мониторинг проучване на комуникацията”

PRkernel.com I 2010-04-01

Европейската асоциация за образование по пъблик рилейшънс и проучване (EUPRERA) ръководи тазгодишното международно изследване в областта на комуникационния мениджмънт. Изследването е подкрепено от Grayling, втората по големина в света независима агенция за пъблик рилейшънс, пъблик афеърс, връзки с инвеститорите и събитиен мениджмънт.

Какви ще бъдат главните предизвикателства пред комуникационните специалисти в бъдеще? Какви са показателите за високи постижения и сила? Как социалните медии въздействат на стратегическата комуникация? Колко печелят професионалистите по PR и доволни ли са от своята работа?На тези и други въпроси ще бе даден отговор чрез „Европейското мониторинг проучване на комуникацията 2010". В проучването се събират мненията на PR професионалисти, работещи в компании, сдружения, политически институции и други организации, както и в комуникационни агенции. Проектът служи единствено за академични цели и дискретността се гарантира.

С повече от 1,800 участници от 34 страни през 2009, „Европейското мониторинг проучване на комуникацията” е най-голямото и най-важното годишно изследване на професията. Ръководи се от професори от 11 известни университета в рамките на EUPRERA, заедно с Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD) и списание Комуникационен директор (Communication Director).

Изследването се ръководи и наблюдава от професори от: University of Leipzig (Германия); Leeds Metropolitan University ( Великобритания); University of Amsterdam (Холандия); University of Ljubljana (Словения); University Rey Juan Carlos, Madrid (Испания); IULM University, Milano (Италия); University of Bordeaux 3 (Франция); University of Lugano (Китай); BI Norwegian School of Management, Oslo (Норвегия); Poznan University of Economics (Полша).

Оригинална публикация

Leave a Reply