Фондация „Сийдър” събра 146 000 евро на благотворителен бал

www.ngobg.info I 3.11.2011

Средствата от бала ще подкрепят социалната интеграция на деца и младежи с интелектуални затруднения

146 000 евро събра на шестия си годишен благотворителен бал, който се проведе в "Кемпински хотел Зографски" на 29 октомври, фондация "Сийдър".
Над 300 представители на големия бизнес в България участваха в събитието, включително Лендмарк, Лондон София Пропърти, Пощенска банка, Челопеч майнинг ООД, Си Ем Ес Камерън Маккена – адвокатска кантора, Инвестор БГ, Шнайдер електрик, Келтик Пропърти Мениджмънт, Кордийл.
На бала присъстваха представители на Американското и Южноафриканското посолства, както и актрисата Биляна Петринска.
Инициативата е основният източник на финансиране за услугите на Фондацията, която подкрепя процеса на деинституционализация в страната. Нейна е заслугата за успешното закриване на ДДУИ Горна Козница през 2010 г., създаването на ЦНСТ „Сияние" в партньорство с Община Кюстендил и плавния преход на 24 деца и младежи с интелектуални затруднения към живот в общността. За да може да предоставя качествени услуги на потребителите си и да подпомогне пълата им социална интеграция, Фондация „Сийдър" е наела двойно повече персонал от заложената в държавния стандарт численост. Това е възможно, благодарение на набраните на бала средства.
Основателят и Председател на Борда на директорите на Фондацията, ирландецът Марк О’Съливан, показа кратък филм за дейността й и връчи на спонсорите подаръци, изработени от потребителите на услугите й, с думите: „Посланието на нашите потребители към вас е: „Сега сме навън в света. Разхождаме се, плуваме, танцуваме, срещаме се с други хора. Благодарим ви, че ни дадохте живот" Това е, което всички вие правите възможно. Това е каузата, която подкрепяте с присъствието си тази вечер."

Оригинална публикация 

Leave a Reply