Георги Аспарухов на корицата на юнския “Биограф”

Сп. Биограф I 29.05.2012

Списанието посвещава 25 страници на легендарния футболист, загинал преди 41 години

Легендата на българския футбол преди и след онази фатална сряда, 30 юни 1971-а. В юнския си брой BIOGRAPH отделя 25 страници на живота на Гунди и на мита, останал след него. Списанието помества голямо интервю-изповед с вдовицата на Аспарухов – Величка Маркова, както и разговор с Руслан Вуцов, председател на фен-клуба, носещ името на нападателя. Публикувани са десетки снимки от личния живот и спортната кариера на Гунди, някои от които виждат бял свят за първи път, както и цитати от негови интервюта в печата през годините.

Юнският BIOGRAPH е в продажба от 31 май, четвъртък.

Сред другите материали в новия брой на най-голямото българско списание са ексклузивни интервюта с писателката Исабел Алиенде, актьорът Васил Попов, шефът на държавния протокол при Тодор Живков д-р Борис Джибров и авторът на “Ода за СССР” и над 180 песни Орлин Орлинов.
В “холивудски репортаж” от центъра на София Ирина Асиова разказва за снимките на филма “Бягството” със Селена Гомес и Итън Хоук и разговаря с популярния актьор.

Големи очерци са посветени на кинорежисьора Въло Радев, новия френски президент Франсоа Оланд, “силиконовият император на модата” Роберто Кавали, германският медиен магнат Аксел Шпрингер и болшевишкия идол Чапаев.
“Незабрава в снимки” е 8-страничен фоторазказ за живота на естрадната звезда Катя Филипова, която почина на 13 май навръх 63-ия си рожден ден.
“Дека си Гоце, да станеш” е първата част от поредицата “Мера според Мера” на писателката Бойка Асиова, посветена на Македония.

И този месец списанието съдържа богато илюстрирани секции за мода и лайфстайл, рецензции за нови книги, филми и албуми, както и текстове от Иво Инджев, Милена Фучеджиева, Касиел Ноа Ашер и Владимир Левчев. 

Leave a Reply