Германски журналисти рекламират Белоградчик и България

www.myvidin.com | 26.08.2013

Както вече е известно Белоградчик е част от двата туристически маршрута – „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното” в провеждането на трансгранично сътрудничество на тема: „Европейски културни маршрути в средния и долен Дунав”. Маршрутите обхващат страните Хърватска, Сърбия, Румъния и България.
Това бе поводът Белоградчик да бъде посетен от германски журналист Юрген Йоргес , който бе приет от кмета на общината Борис Николов и неговия заместник Росен Димитров. Гостът бе придружаван от Владан Кречкович, асистент по проекта и сътрудник в цетъра на Дунавските общини.
Целта на визитата е германският гост да се запознае със забележителностите на България, свързани с двете теми, които да бъдат широко рекламирани и популяризирани с оглед превръщането им в туристически дестинации.
По темата за римските императори, България ще бъде представена с „Белоградчишката крепост”, „Улпия Ескус” край село Гиген, римския легион „Нове” край Свищов, „Сексагинта Приста”-Русе и римската гробница край Силистра.
Относно темата с вината ще бъдат посетени: Северозападен регион – Видин, Северен централен – Плевен и Велико Търново и Североизточен – Русе.
Гостът посети и Туристическия информационен център в града, където бе приет от Росица Еремиева и му бяха предоставени набор от рекламни материали.
Събраните материали, свързани с двете теми ще бъдат качени на специален уеб сайт в Интернет.
В тази връзка се предвижда в края на месец септември Белград да бъде посетен от 23 германски журналисти.

Оригинална публикация
 

Leave a Reply