Гражданско сдружение „Видовден” ще връчи своите награди „Видко” днес

Гражданско сдружение „Видовден” I 2009-12-15

ВидовденИ тази година, вече традиционно, Гражданско сдружение „Видовден” ще връчи своите награди „Видко”. „Видко” е награда, която се присъжда за принос и заслуги в развитието на гражданското общество в България. Наградата е признание за проявена гражданска инициатива и е свидетелство за това, че гражданските действия биват забелязвани и подкрепяни.
Тази година номинациите за награда „Видко” са в три категории. Номинирани са: еврокомисар Меглена Кунева в категория „Общественоангажирана личност”, борбената Теодора Захариева в категория „Гражданин за пример” и Асоциация „Анимус” в категория „Неправителствена организация”.
Гражданско сдружение „Видовден” е част от Движение за национално единство и спасение (ДНЕС), което обединява в себе си над 40 граждански организации. ДНЕС има за цел да отстоява интересите на гражданите при взаимоотношенията им с институциите на държавата, да стимулира гражданската инициатива и развитието на гражданския сектор в България.
На церемонията по връчването на наградите „Видко” ще присъстват и популярните български изпълнители, подкрепящи идеите на Гражданско сдружение „Видовден” и движение ДНЕС – народната певица Янка Рупкина, актьорът и певец Стефан Вълдобрев и българската джаз прима Камелия Тодорова.
Церемонията ще се състои на 15 декември, от 19 часа в клуб „Мара” (ул. „Неофит Рилски” 62, София). 

Leave a Reply