ID Xtra се присъединява към правозащитните органи в течащото разследване на шест отворени случая в новите документални серии „Изчезващите жени”

ID Xtra I 18.07.2016

6 жени в Чиликот, Охайо, са изчезнали или са открити мъртви от май 2014 г.

На повърхността Чиликот, Охайо, е въплъщение на типичния американски град. Но наскоро той попадна под вниманието на цялата нация по много по-мрачни причини: поредица от шест млади жени изчезнаха или бяха открити мъртви през последната година и половина. Смята се, че жените, на възраст между 20 и 40 години, са се познавали и всички са имали връзки с по-мрачния живот на този малък град, което буди страхове, че може да става въпрос за сериен убиец, който е на свобода. С безпрецедентни нива на достъп, новата поредица „Изчезващите жени“ на ID Xtra си партнира с правозащитните органи, близките на жертвите и обществото, за да документира разследването, което се разгръща, в опит да привлече допълнително внимание и помощ при разрешаването на тези случаи. Всеки от шестте едночасови епизода цели да разбере обстоятелствата около изчезването на жените, докато разглежда фактите и доказателствата, довели до трагичния им край. Поредицата „Изчезващите жени” е първият документален сериал на ID Xtra и ще се излъчи на 25-и юли, понеделник, в 22:50 ч.
„Амбициозните документални серии на „Изчезващите жени” представят изминалата и настояща работа на течащо криминално разследване и в тази връзка, за нас е чест да дадем своите собствени усилия и ресурси както на близките на жертвите, така и на специалистите и полицаите в полицейското управление в Чиликот, както и в офиса на шерифа на Рос Каунти”, заяви Хенри Шлайф, президент на групата, Investigation Discovery, American Heroes Channel и Destination America. „Като водещия телевизионен канал за истински криминални разследвания, нашето намерение е да помогнем на тези случаи да се издигнат до национално ниво и се надяваме, че нови следи или нова информация ще се появят на повърхността и извършителят или извършителите бързо ще се изправят пред съда.”
Всеки едночасов епизод на „Изчезващите жени” се стреми да разбере обстоятелствата около изчезването на жените, докато проучва фактите и доказателствата, които изглежда са ги довели до тяхната трагична съдба. Докато всяка от жертвите се предполага, че е познавала останалите по някакъв начин, три от шестте жени са били открити в близост до водни басейни, една е била открита застреляна, а 2 все още не са открити.
„Изчезващите жени” е продукция на ID Xtra от Sirens Media. Изпълнителен продуцент на Sirens е Валери Хейзълтън, а Дженифър Андерсън е ко-изпълнителен продуцент. Изпълнителен продуцент на ID Xtra е Юджийн Винк, Сара Козак е старши вицепрезидент на продукцията, Кевин Бенет е генерален директор, а Хенри Шлайф е президент на групата, Investigation Discovery, American Heroes Channel и Destination America.

Leave a Reply