Индия обяви Максим Бехар за PR на десетилетието

M3 Communications Group I 28.10.2012

21 октомври 2012 г., Мумбай, Индия. Максим Бехар получи наградата „Бизнес комуникатор на десетилетието“ на Индийската асоциация за бизнес комуникации на тържествена галавечеря в хотел „Тадж Манал Палас“ в Мумбай.

Той става първият чужденец, носител на тази награда от основаването на асоциацията през 1956 година.

„Проследихме внимателно цялата професионална история на Максим, бяхме много впечатлени и трябва да ви кажа, че той победи в конкуренция с няколкостотин души – каза при връчването президентът на асоциацията Йогеш Йоши. – Това е историческо събитие за нашата асоциация, защото ние за първи път решихме да присъдим най-високото си отличие на чужденец. Убедени сме, че Максим Бехар дава пример на хиляди млади професионалисти по целия свят и се надяваме да го виждаме все по-често в Индия“, допълни Йоши.

В церемонията и галавечерята в „Тадж Махал Палас“ участваха над 1200 души, тя бе записана от Bloomberg TV и предизвика интереса на стотици индийски телевизионни канали (в Индия те са над 800), десетки вестници и радиа. Това бе кулминацията и на двудневния форум „Комуникациите в тези бурни времена“, в който Максим Бехар бе един от основните лектори веднага след откриването. Презентацията му за социалните медии предизвика изключително бурни дебати – в Индия близо 60 милиона души са във „Фейсбук“, а със своите 13 милиона участници страната е втората по големина в Linked in след САЩ.

Наградата на Бехар бе връчена от министър-председателя на провинция Гоа Манохар Парикар, един от най-популярните индийски политици днес.

Само преди месец Максим Бехар бе обявен от престижните световни Stevie Awards за „Мениджър на годината“ в света в областта на PR, реклама и маркетинг. Преди това компанията му M3 Communications Group, Inc. получи Stevie за най-добра PR агенция в света, а авторитетният The Holmes Report я обяви за най-добра консултантска компания в Източна Европа за 2011 година. Бехар е и член на Борда на престижния Форум за комуникации в Давос, Швейцария, и ковчежник и член на Изпълнителния комитет на най-влиятелната световна PR организация – ICCO. От 2004 година е Почетен консул на Република Сейшели в България. От януари 2012 година е председател на офиса на най-голямата PR корпорация в света Hill+Knowlton Strategies в Прага, Чехия.

„Това изключително признание ме прави много щастлив. Индия е милиардна държава, която сега погледна към относително малка България, за да съобщи на света, че тук PR бизнесът е силно развит. Приемам наградата като награда за всички мои колеги, за компанията ми M3 Communications Group, Inc, партньорите ни от Hill+Knowlton Strategies, като награда за постиженията ни, за огромния труд, който полагаме, така че всички наши клиенти да са спокойни с нашия професионализъм“, каза Максим Бехар.

Индийската асоциация за бизнес комуникации е една от влиятелните в Индия с повече от 1000 фирми, членуващи в нея. От 1956 година тя прави своите срещи, които посвещава на определени теми, а наградите си връчва от 1961 година. 

Leave a Reply