Жените срещу Евгени Минчев

сп. Тема | 27.02.2011

Клубът на жените предприемачи и мениджъри в България учредява нов конкурс с награди за делова жена на годината, съобщи председателят на управителния му съвет Мариана Печеян. Той ще се казва Национален конкурс "Жена-предприемач и жена-мениджьр на годината" и ще раздава отличия в двете категории, допълни тя. Първото му издание ще се проведе на 19 май, като през следващата седмица членовете на клуба ще оповестят критериите за участие в него. "Ще се водим преди всичко от резултатите според счетоводните отчети на компаниите, притежавани и ръководени от жени -поясни Печеян. – Ще обърнем внимание и на данъците, които фирмата е платила към фиска. Данните ще получаваме от Българската търговско-промишлена палата, с която имаме дългогодишно сътрудничество.
Анонсът за новия конкурс идва около месец след като PR-ът Евгени Минчев обяви, че е придобил списанието "Ние, жените" и правата върху конкурса "Бизнесдама на годината", който то организира вече 20 години. Преди двете марки да минат в ръцете на светския лъв, клубът на жените предприемачи и промишлената палата подкрепяха инициативата. Самата Печеян бе неин лауреат от 2000 година. "Не искаме да обсъждаме личността на г-н Минчев, но и не желаем нашата организация да се свързва по какъвто и да е начин с него – допълни тя.
През януари Минчев оповести, че юбилейното 20-о издание на конкурса, чиито права притежава, ще се проведе през юни. Той каза още, че патрон на проявата вероятно ще бъде Зорка Първанова. През седмицата Печеян отрече подобна възможност и заяви, че съпругата на президента със сигурност ще подкрепи новата инициатива.

Стр. 8

Leave a Reply