Карбовски: В екипа ми работят само жени

сп. Тема | 12.12.2010

От колко души е екипът на "Директно" и кой за какво отговаря?

- Креативният екип е от шестима. Всички са жени на възраст от 22 до 40 години. Кадърът на "Дарик радио" Нина Александрова е главен редактор. Тя отговаря за "дебелите гости", казано на екипен жаргон. Павлета Кирова – за гости и логистика, досега е работила в рекламата. Надя Теодосиева е редактор на живите включвания и отговорник за тях.
На същата позиция е и Боряна Телбис, сестра на известната от списание "Егоист" журналистка Мария Телбис. Има още четири приходящи работнички в екипа, които носят темите. Техните имена и лица трябва да се щадят, за да можем да ги ползваме и в други скрити камери.

Разкажете малко повече за Надя, която се представи за посредник при преговорите с майката на Калоян?

- Надя е филолог, идва директно от университета в екипа на "Всяка неделя" преди 6 години. Тя е изцяло мой продукт – никога не е работила за друг началник. Участвала е много пъти 6 скрити камери, като основна задача е било да запазим лицето й. Този път не се получи и Надя беше разконспирирана. В момента всички в екипа й се смеят, защото носи амулети срещу цигански магии.

Как организирахте скритата камера с Карамфилка?

- Имахме шест сигнала от бременни жени, че искат да продадат бебетата си. Сигналите бяха от Бургас, Видин, Плевен, Силистра и Сандански. Най-активна и убедителна беше Карамфилка от Сандански – сама се обаждаше, казваше как върви бременността й и беше лесно откриваема дори и без джиесем. На последните преговори реши, че купувачите са балъци, и се опита да измъкне половината сума пари – към 1500 евро, без да даде детето. Била честна и на нея можело да се разчита. Планът й беше да ни преметне и да изчезне.
Куриозното е, че след излъчване на материала полицията арестува Боряна Телбис, защото детето бе в нейните ръце. Ченгетата помислиха, че тя е майката. Грешката бързо беше поправена.

Как стигате до историите, които разказвате в .Директно"?

- Екипът има най-добрата традиция в така наречения рисърч. Същият екип намира и героите на "Отечествен фронт", същият е търсил и участниците в "Емигранти". Това е бутиков, нескъп екип, на който му трябват само кола, телефон и интернет.

Чия беше идеята да излъчвате соцхроники и видео за известни чуждестранни личности?

- Идеята беше на режисьора Николай Русакиев, кръстник на рубриката "Култ" съм аз, отначало исках цялото предаване да се казва така. Трудно се снабдяваме с такива видеоматериали. Избираме ги да са кратки и с ударно въздействие.

Стр. 49

2 Responses to “Карбовски: В екипа ми работят само жени”

  1. Планината срещу Мохамед live | PR&Медиа Новини Says:

    [...] по темата: Карбовски: В екипа ми работят само жени Сподели [...]

  2. NELI PETROVA Says:

    POZDRAVQVAME CELIQT EKIP NA PREDAVANETO DIREKTNO KARBOVSKI I VODESHTIQT KARBOVSKI S POJELANIQ DA PRODALGAVATE DA RAZGLEJDATE PROBLEMITE NA HORATA I DA POKAZVATE NA OSTANALITE VSICHKO TOVA KOETO TE NEMOGAT DA VIDQT ILI NEIZKAT.EKIPAT VI E PERFEKTEN I SAMO IZSTINSKI PROFESIONALISTI STE TAM.GLEDAME VI S JELANIE I NQMAME TARPENIE DO VSQKA SLEDVASHTA SRESHTA.OBICHAME VI BADETE TAKIVA KAKVITO STE I PO SLUCHAI VELIKDENSKITE PRAZNICI VI JELAEM MNOGO ZDRAVE SHTASTIE LUBOV KASMET I PARI.

Leave a Reply