Коледният “Биограф” – за патриарха, църквата и вярата

Списание БИОГРАФ I 21.12.2011

Излезе брой 05 на най-голямото българско списание

Уникално интервю на журналиста Горан Благоев с непубликувани досега снимки на Патриарх Максим е темата от корицата в петия брой на най-голямото българско списание – BIOGRAPH. Януарското издание излиза на пазара в цялата страна малко преди Коледа – на 21 декември, сряда. Освен задълбочения разговор-изповед с главата на православната църква, броят предлага и други гледни точки към коледно-религиозната тематика.

Интервюта с кинозвездата Йоана Буковска, режисьорката Иванка Гръбчева и “голямата актриса на малките роли” Надя Тодорова, както и очерци за други две незабравими жени – Вера Мутафчиева и Леда Тасева, също са сред хитовите публикации в 276-страничното издание.

Живата история на софийския театър и бохема – Никола Антикаджиев, разказва любопитни случки в голямо интервю на Мариела Балева. Режисьорът Стилиян Иванов гостува с пътепис за Анатолия, земята на Богинята-майка, а журналистът Иван Бакалов – с репортаж за мегаполиса Ню Йорк.

Големи интервюта с италианския писател Умберто Еко и с юбиляра Вежди Рашидов, който тези дни навърши 60 години, плюс биографични очерци за братята Прошек като строители на съвременна България и за краля на комедията Луи дьо Фюнес допълват тематичното разнообразие в новия брой на нашумялото списание. В постоянната рубрика “22 въпроса и отговора” гостува писателят Богдан Русев.

И този месец в съдържанието присъстват и богато илюстрираните секции PERSONAE, LIFESTYLE, MEMORIES и REVIEW.

Първите четири броя броя на BIOGRAPH, съответно с Марлон Брандо, Владимир Висоцки, Слави Трифонов и Мариус Куркински на корицата, се превърнаха в сензацията на пазара за 2011-а година, продавайки се в рекордни за българските мащаби тиражи.

Leave a Reply