Кристина Димитрова върна епохата на „Мелодия на годината”

Aгенция за публични комуникации ПРофайл I  25.03.2011

На шумна промоция в „Гранд де лукс” Кристина Димитрова върна епохата на „Мелодия на годината”

Най-популярните певци поздравиха колежката си за новия й албум “Superhits”

Кристина Димитрова се превърна във „виновник” най-популярните певци от близкото минало да си вдигнат самочувствието, че все още са в добра форма и че са харесвани от зрителите. За промоцията на своя нов диск със заглавие “Superhits”, събрал най-добрите й песни от 1985 г. насам, певицата и нейният издател „БГ мюзик къмпани” поканиха най-именитите изпълнители, наричани някога „естрадни”. Повечето от тях поздравиха Кристина със свое изпълнение: Роси Кирилова, Благовест Аргиров, Силвия Кацарова, Джина Иванова и „Трамвай №5”, Веселин Маринов, Росица Ганева, Панайот Панайотов, Искрен Пецов.
Отсъствието на Орлин Горанов бе обяснено, че се дължи на негово задгранично турне, което било удължено. Сред посетителите бе дори легендарната Нора Нова, както и завърналият се от чужбина Йордан Марчинков, звезда от славните години на дуета Стефка Берова – Йордан Марчинков. Колежката си уважиха и младата Ан Джи, както и фолк-примадоната Сашка Васева. Като водещи се редуваха певците Богдан Томов и Теди Георгиев, микрофонът взе и Иван Тенев, първият съпруг на певицата и неин вечен текстописец. „Иван много се дразни, когато други автори ми пишат текстове”, призна на всеослушание попзвездата.
Кристина Димитрова откри с най-добрите си балади, написани за нея през 80-те от композиторките Мария Ганева и Зорница Попова. После продължи с дискотечни парчета, най-новите от които доказаха, че тя не спира да се развива.
„Я, колко много български звезди на едно място – като във времето на „Мелодия на годината”!– възкликна режисьор от БНТ. И допълни: – Ако Кристина не беше се родила в България, Мадона щеше да й диша прахта!”
От „БГ мюзик къмпани” се зарекоха да възродят добрата стара българска естрада и да продължат с подобни промоции, една от които ще бъде на певицата Росица Ганева.

Leave a Reply