Кръгла маса: „Националната телекомуникационна инфраструктура – ключов фактор за конкурентоспособност”

Начало: Вторник, 17 Май 2011 г. – 09:15 часа
Край: Вторник, 17 Май 2011 г. – 13:00 часа
Място: София, Гранд Хотел София, зала "Триадица 2"
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Асоциация на комуникационни и информационни специалисти (АКИС), Асоциация „Телекомуникации“ (АСТЕЛ) и Български ИКТ Клъстер
Отворено за медии: Да

Дискусионна кръгла маса на тема: „Националната телекомуникационна инфраструктура – ключов фактор за конкурентоспособност“ ще се проведе на 17 май в зала Триадица 2, в хотел “Гранд Хотел София” по случай обявения от ITU „Световен ден на телекомуникациите и информационното общество“.

Организатори на събитието са Асоциация на комуникационни и информационни специалисти (АКИС), Асоциация „Телекомуникации“ (АСТЕЛ) и Български ИКТ Клъстер.

В период на глобална криза, правителството положи, и продължава да влага усилия и средства за изграждане на национална транспортна инфраструктура у нас. В съвременния свят на конкурентоспособност чрез технологично лидерство за развитието на силна национална икономика това е крайно недостатъчно. Изграждането на национална телекомуникационна инфраструктура е ключовият фактор за икономическа ефективност и европейско информационно общество.

В отговор на Европейската директива “Цифров дневен ред на Европа” българският ИКТ бизнес е готов да участва активно в завършването на телекомуникационната инфраструктура на България и да предложи на управляващите икономически модел за работеща телекомуникационна широколентова магистрала.

Участие в Кръглата маса са потвърдили Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Валентин Радев, заместник-министър на отбраната (МО), Иван Димитров, директор Дирекция “Комуникационни и информационни системи” в Министерството на вътрешните работи (МВР). Позицията на организаторите ще представят Петър Статев, председател на Управителния съвет на Български ИКТ Клъстер, Антони Славински, председател на Управителния съвет на АСТЕЛ, и Иван Кьосев, председател на Управителния съвет на АКИС.

Предложения от страна на бизнеса ще направят Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор на Телелинк, Петър Белев, изпълнителен директор на Мултиплекс, Александър Рангелов, изпълнителен директор IPS, Мартин Богоев, изпълнителен директор на Нокиа Сименс Нетуъркс, Веселин Калчев, директор бизнес развитие Смартком и други.

Модератор на събитието е Саша Безуханова, директор “Публична администрация” в HP.

Приложения:

Предварителна програма на събитието(1);
Общ преглед на Националната телекомуникационна инфраструктура(2);
Акцент по темата – “Цифров дневен ред на Европа”(3);
Пирамидална диаграма на цифровия дневен ред(4).

Моля да потвърдите вашето участие не по-късно от 16 май (понеделник), 16.00 часа на: Диана Чобанова, E-mail: press@ask.bg, Моб. Тел.: 0879 931 336

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/1827 

Leave a Reply