Къде са “старите муцуни”?

www.vsekiden.com | Яна ДОНЕВА | 2010-03-29

Миглена Чакракчиева ще се завърне на екран, Къци Вапцаров е разочарован

Наричат ги “старите муцуни”, защото това са тв лицата, с които се идентифицира родният ефир в ранните години на прехода. Тя с предаването “Искрено и лично”, просъществувало повече от 7 години в bTV, а той с шоу “Невада” и после с играта “Риск печели, риск губи”. След дълги и успешни тв изяви двамата слязоха от екран, но зрителите не са ги забравили. “Всеки ден” реши да разбере с какво се занимават в момента и имат ли планове за завръщане в телевизията.
Миглена Чакракчиева призна, без да се замисли, че има проект, върху който работи и предаването естествено ще бъде от типа “Искрено и лично”. Дала си е и срок за реализирането му – 1 ноември тази година. “Няма смисъл да сменям концепцията, щом като е печаливша и това с времето съм го доказала”, обясни тя.
Според нея запазената й марка все още е без аналог в българския ефир, защото правенето на подобно всекидневно шоу е по-трудно, отколкото изглежда. “Но аз не се отказвам, защото като ме срещнат непознати хора, въпреки че си теглил майната на телевизионната си дейност, и ти кажат, че имат нужда от предаването, то друго не ми остава. Всъщност, аз също имам нужда от човешки работи и това ми дава стимул”, допълни още тв водещата.
Категорична е обаче, че не е станала жертва на т.нар. “ телевизионна болест”. “От това, че ме дават често по телевизията, нищо чак толкова не произтича. Аз винаги съм се опитвала да не забравям, че съм с единия крак навън, защото телевизията не може да бъде живот. При мен не е така, но разбирам, че всяко работно място си има своите болести”, откровеничи Чакракчиева.
Къци Вапцаров също призна, че никога не се е обричал на тв воденето и затова то сега не му липсва. “Ако има нещо, което ми липсва, това е публиката. Хората. Екранът е средство да достигнеш до тях. Той сам по себе си не ми липсва. Не страдам от болестта “телевизионен нарцисизъм”, сподели Къци пред “Всеки ден” и разказа как няколко пъти е предлагал на различни телевизии свои концепции за игри и шоу програми и навсяъде са му отказвали. “Тук е така, за едни може, за други не. Честно казано, на този етап съм отписал телевизията. Не храня особено големи надежди”, каза още известното тв лице и не скри разочарованието си от това, което се случва по екраните. Той дори пророкува, че скоро интересът към аудио-визуалните медии съвсем ще отшуми, затова и се е захванал с друг бизнес – направил е частна детска градина.
От водещите категория “тежка артилерия” зрителите няма как да не страдат по Иван Гарелов. Преди време екслицето на “Панорама” сподели пред “Всеки ден”, че би направил авторско предаване в БНТ, но само като външна продукция. “Искам да съм независим, защото за толкова години като щатен служител на медията се нагледах на бюрокрация”, откровено си призна Гарелов, който в последно време се е посветил на Пиара.

Оригинална публикация

Leave a Reply