Лора Крумова: Думата “най” ме вбесява

в. Стандарт | Милена МИНЧЕВА | 12.12.2010

"Тази неделя" тръгва днес с амбициите да разбие утринната скука

"Тази неделя" ще се казва новото актуално предаване на bTV, което ще води Лора Крумова. Форматът тръгва днес и ще се излъчва всяка неделя от 9 до 11 часа. Екипът на Лора, която ще е водеща, обещава да разбие телевизионната скука с нестандартен поглед върху актуалните теми от седмицата. Тя ще нищи както светски новини, така и културни събития. Специална изненада за зрителите ще бъдат ексклузивни репортажи от домовете на известни българи, разкриващи пикантни и неизвестни досега факти от личния им живот.
"Тази седмица в "Тази неделя" ще покажем някои от новите рубрики. Залагаме на истории, личности, които отдавна не са се показвали или такива, които ще покажем в различна светлина. Първото домашно интервю е със Спас Русев, един човек, който има много интересна биография и е оставил своите пръстови отпечатъци в политическия ни живот през годините . С него обаче ще си говорим не само за политика, но и за детството му в Перник, и за това с колко телефонни обаждания би могъл да стигне до Барак Обама и кога е натрупал първия си милион", открехна от кухнята на предаването Лора Крумова пред "Стандарт". Останалите гости също са любопитни – единият е човек, който мислел, че ще бъде артист, а станал петролен бос с противоречива история. Той живее в шкаф, признава Крумова, но пази в тайна името му. Този човек ще бъде гост на живо в студиото. В предаването ще гостува и едно много талантливо 16-годишно момче, което е бог в мотоциклетизма, в кръвта му тече бензин и вероятно съвсем скоро ще бъде световен шампион. Става дума за сина на Аня Пенчева и Ивайло Каранйотов – Ангел – Ачо. Лора се смее на клюките, че се е хванала за косите с една друга водеща от Би Ти Ви – Мира Баджева, за да делят тв екран. "Ние, мисля, дори не сме се запознавали. Вижте, това са уникални глупости! Така преди години веднъж ме попитаха дали след като съм работила в Канал 3, Сашо Диков не ме е заграждал. Казах едно наивно не и после пишеше, че съм отрекла. А оттам започна да пише и че съм. Този филм съм го гледала вече. Завърта се едно изречение в центрофугата на медийната пералня и се върти до откат", обяснява разпалено тя.
В Би Ти Ви Лора попада след покана от Люба Ризова и Вики Бехар. "Чувствам се добре там, защото срещам добро отношение към работата си. Срещам хора, които искат по всякакъв начин да ме подкрепят така, че да стартирам със силно предаване. Мисля, че подкрепата е това, което най-много ме изненада. Явно съм натрупала друг опит. Така че сега трябва просто да си върша добре работата", доволна е журналистката. Тя признава, че не обича рекламата, която претендира, че всичко е "най". "Думата "най" ме вбесява, напомпана е. Но ще дам всичко от себе си и се надявам, че в един момент хората ще искат да прекарват неделната си сутрин с "Тази неделя", казва водещата от Би Ти Ви. Родителите й я подкрепят и се вълнуват от новото й амплоа. Помагат й, разхождат кучето, пускат прахосмукачка вкъщи, когато тя няма време. След като слезе от екрана на Нова тв, Лора Крумова изкара една дълга почивка. "Имах дълга лятна ваканция, а след това пътувах малко. Имах време за близките си, висях на главите на приятелите си. Сега разбрах жените, които не работят. Лошото е, че ми хареса. С мен така се случи, че работя от 17-годишна. Но си починах и сега съм напълно готова да натоваря отново ежедневието си", категорична е тя. "Нямам нещо натрупано в мен, някакъв гняв или реваншизъм", казва журналистката по повод напускането на Нова тв. "Мисля, че е така, защото не задържах емоциите си. Каквото имах да кажа, го казах там по време на последната ми среща с Олга Лозанова. И така нулирах всичко и се освободих от всякакви негативни емоции. Не останах с никакви лоши чувства. Даже си спомням как се чувствах, когато излязох от телевизията, беше ми леко", призвана Крумова. И допълва, че там остават едни от най-добрите й приятели. Най -близкият й човек оттам е Галя Щърбева. Лора е категорична, че избира Би Ти Ви, защото и предлагат да прави това, което отдавна иска и за което казва, че е готова – седмично предаване. "А дали ми се занимава с нещо друго, да, но то не пречи на работата ми сега. Свързано е с друга сфера, писането", разказва тя .
Тв журналистката не помни първия си репортаж, но има спомен за първите си гафове в ефир. "Беше в Канал 3, забравих името на египетския президент. Беше в живо предаване и изпаднах в пълен ступор. Бях ужасно смешна. Когато ми попадне снимка от онова време, с тупирана коса и сериозен журналистически поглед, ми идва да се застрелям, страшно е", през смях разказва Лора.
***
Отдъхва с Андре Агаси
През свободното си време Крумова спортува много, "Често се шегувам, че го правя въпреки резултатите. Но спорта се превърна в част от психологическия ми баланс. Там изхвърлям натрупано напрежение, умора", показва свежото си чувство за хумор Лора. В момента тв журналистката чете автобиографията на Андре Агаси. "Препоръчвам я, много живо е написана, освен това Агаси има невероятна история. За човек, който мрази тениса, се е справил доста добре. Забелязвам, че все се лепя на биографични книги, при филмите гледам всичко, но рядко хубави неща", признава тя. Докато не е на работа, спряла да гледа телевизия за няколко месеца. Сега обаче пак започва, като следи най-вече новините и предаванията. Останалото са неща, които гледам за удоволствие – discovery, national geographic, филмови канали, музика", разказва тя.
Обича да релаксира и с приятели, но твърди, че ако някой я разочарова, няма бутон за връщане назад. "Това не е хубаво качество, човек трябва да бъде по-щедър. Хубавото е, че рядко ми се случва. Мога да изброя на едната си ръка тези случаи", казва тя. И отсича, че не обича да бъде снимана от жълтата преса. "Откровено ми е неприятно, когато видя, че някой е залягал по храстите за някакви снимки. Най-вече заради това, че е намеса в моя личен периметър. А за това какво пише, нямам проблем, не си спомням някога да е пишело в жълт вестник нещо хубаво за мен. Беше много смешно, някой беше предложил на баща ми да даде интервю за един жълт вестник. Той ми каза, нали тоя, дето дойде, първо трябва да му счупя и ръцете и краката, преди да му дам интервю", спомня си журналистката. Близките и често се ядосват за жълтите писания за нея. Крумова си спомня как един път попада в доста заплетена и тъпа ситуация. Отива с нейни приятели на кино, те са семейство. "Някой ни беше снимал и естествено бяха изрязали жена му, а надписът беше, че това е гаджето ми и т.н. Ето това е да имаш кофти живот, да си изкарваш парите от мръсна работа, да снимаш лъжи и да пишеш такива", не сдържа емоции тя.
Казва, че няма чисто женски трикове за поддържане на фигура. "Ако имах такива трикове, щях да съм с други мерки. Обичам да се обличам спортно в ежедневието. Открих след доста експерименти, че светлата коса е моята игра", казва Лора. Признава, че е по-скоро критична към себе си, отколкото суетна. В работата бюрокрацията и неточността могат да я извадят извън нерви.

Стр. 16

Leave a Reply