Магърдич Халваджиян – за трудностите по пътя на успеха

Anett & Co. I 4.04.2013

В конферентна зала „Варна” , хотел „Черно море”, се състоя седмото издание на Biz2Bizi форум. Гост лектор на събитието този път бе един от най-известните български продуценти и режисьори – основател и собственик на продуцентски къщи "Глобал филмс" и "Глобал вижън" – Магърдич Халваджиян, а тема на лекционно – дискусионната част: „Трудности по пътя на успешния предприемач“.
Седмият форум бе овенчан с изключителен успех. Над 160 гости, сред които мениджъри на различни отдели, изпълнителни директори, собственици на бизнес, активни студенти с воля за успех, уважиха събитието. Сред гостите бяха представители на водещи фирми в града – Адрес Недвижими Имоти АД, Планекс , Ола Taste of MED, Ера България, Мтел, DM-България, Берьозка, LZ yachting 1991 AD, Пристанище Варна, Барт ООД, Алфа Банк, УниКредит Булбанк АД, Сосиете Женерал Експрес Банк, Интернационал хотел и Казино и много други. Повече от половината присъстващи се включиха и в коктейла за лична среща с Маги Халваджиян, който се състоя по-късно в панорамния бар на хотел „Черно море”.
Лекционната част премина изключително интересно, като г-н Халваджиян запозна публиката с пътя, който е извървял от единственото по рода си в света цирково училище в Москва до днес, когато ръководи най-успешните продуцентски къщи в страната. Интересни, трудни, забавни, късметлийски или не – всички преживявания по този път той оцени като значими за старта и развитието на неговата кариера. Изключително сладкодумен, завладяващ, позитивен и харизматичен – така определиха присъстващите госта на събитието. Едно от най-впечатляващите твърдения на г-н Халваджиян бе, че ако усети, че е загубил сърцето си в бизнеса, който практикува, си тръгва от там. След близо час и половина, които минаха неусетно, заради интригуващия подход, по който беше поднесена лекцията, думата да зададат своите въпроси, получиха и гостите.
Форумът бе и своеобразна платформа за бизнес контакти, някои от които се превърнаха в успешни сделки. Представители на строителния бизнес срещнаха производители на врати и интериорни елементи, голяма компания от Пловдив, занимаваща се и с благотворителност, привлече нови партньори за своята кауза, присъстващи продуценти от Англия привлявакаха вниманието на г-н Халваджиян със свои проекти за България.
Седмият Biz2Bizi форум бе подкрепен от над 40 фирми. Мисията на Biz2Bizi е да провокира сред обществото предприемаческо мислене и да помага за устойчиво развитие на бизнеса, организирайки периодични срещи. Те преминават през два етапа – лекционна част, водена от все по-атрактивни гост лектори, дискусионен панел и уъркшоп, като всичко това се случва в рамките на по малко от 2 часа.

Накратко за Магърдич Халваджиян:
Магърдич Халваджиян – продуцент и режисьор, основател и собственик на продуцентски къщи "Глобал филмс" и "Глобал вижън". Председател на Асоциацията на телевизионните продуценти от 2009 г. до средата на 2012 г. Режисирал над 100 рекламни спота, за едни от най-големите български и чуждестранни компании. Името му се свързва с най-популярните телевизионни предавания и сериали: "Седем часа разлика", "България търси талант", "Господари на ефира", "Море от любов", "Сладко отмъщение", "Като две капки вода" и други. До момента е заснел над 500 музикални видеоклипа на изпълнители от всички жанрове.

Leave a Reply