Максим Бехар – основен лектор на три поредни световни PR форума

PRESS.dir.bg I 26.09.2013

Българският PR експерт Максим Бехар ще представя страната ни на три световни форума в рамките само на две седмици.

26 септември 2013 г., София. Българският PR експерт Максим Бехар ще представя страната ни на три световни форума в рамките само на две седмици. В Прага, в Париж и в Мумбай Бехар ще говори за последните тенденции в социалните медии и тяхното влияние върху бизнеса с публични комуникации.

Световният комуникационен форум в Давос организира в Прага своя първи европейски регионален форум на 4 октомври с участието на 15 световноизвестни имена, сред които общопризнатият за „гуру“ в PR бизнеса Пол Холмс, вицепрезидентът на „Филипс Електроникс“ Андре Манниг, най-изявеният професионалист по психология на комуникациите д-р Ленардо Ереро, Ладислав Червенка, директор в „Юниливър Европа“, Джеймс Джилис, комуникационен директор на ЦЕРН, Даниел Хьотген, PR директор на Съвета на Европа, и много други.

Максим Бехар, който в началото на тази година бе избран за Председател на Борда на Форума в Давос, ще защитава в дебат нуждата от публичност и прозрачност срещу един от най-известните блогъри във Великобритания Стюарт Брус.

Седмица по-късно, на 10 октомври, на PR срещата на високо равнище (ICCO PR Summit) в Париж Бехар ще говори пред директорите на най-големите PR компании в света за най-новите предизвикателства пред индустрията и новите моменти в отношенията клиент–агенция. Форумът се организира от Международната организация на комуникационните консултанти (ICCO), която обединява над 1750 PR компании от целия свят. През 2009 година Максим Бехар бе избран за ковчежник и член на Изпълнителния борд на ICCO, длъжност, която заема и до днес.

На 18 октомври Бехар ще говори за силата на социалните медии на годишния международен форум в Мумбай, Индия – Comfest 2013. На него ще бъдат представени лектори от целия свят. Миналата година Индийската бизнес асоциация, организатор на този форум, удостои Бехар с титлата „Комуникатор на десетилетието“ – награда, за първи път присъдена на чужденец в над 40-годишната история на организацията.

„Приемам и трите ми участия в тези престижни форуми като голямо признание за нивото на PR бизнеса в България. На практика ще бъда сред много малкото говорители от Централна и Източна Европа на тази форуми и този факт води след себе си огромни отговорности. Познавам добре PR пазарите в голям брой страни по света и твърдя, че в България той е много добре развит, напълно конкурентен, етичен и професионален“, каза Максим Бехар.

За Максим Бехар
Максим Бехар е главен изпълнителен директор на водещата българска PR компания M3 Communications Group, Inc. от създаването й през 1994 г. От 2000 година тя е в групата на най-голямата световна компания за публични комуникации Hill+Knowlton Stratеgies, а от 2012 година Бехар е президент на нейния офис в Прага, Чехия.

Той е един от лидерите на българския PR бизнес, работил е по стотици важни корпоративни и политически проекти. Той е първият българин, член на Международната PR асоциация IPRA, и все още е единственият представител на страната ни в Public Relations Society of America. Бил е председател на Българския форум на бизнес лидерите, както и на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА), сега е член и на двата Борда, както и на десетки местни и международни бордове, между които и на Атлантическия клуб в България. Той е и почетен консул на Република Сейшели в България. През 2012 година онлайн гласуване на списание „Мениджър“ и на телевизия бТВ го обяви за „Мениджър на годината“ в България.

Близо 20 години е бил журналист, съосновател и първи заместник главен редактор на в. „Стандарт“ (до 1995), кореспондент в Шумен и Варшава (до 1992). Работи като шлосер в завод за складова техника „ИНТРАНСМАШ“ пет години (до 1979). Завършва международни икономически отношения в Икономическия университет в Прага, Чехия. Има степен „инженер по икономика“.

За Контакти:M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Оригинална публикация

Leave a Reply