Микаела Хубер ще ръководи дирекция „Корпоративни комуникации” в OMV Aktiengesellschaft

Списание Human Capital I 29.04.2011

Тя приема поста от Андреас Ринофнер, който е назначен на нова мениджърска позиция

Микаела Хубер поема ръководството на дирекция „Корпоративни комуникации” в OMV Aktiengesellschaft. Тя приема поста от Андреас Ринофнер, който заемаше тази позиция от юни 2010. Ринофнер е назначен на нова мениджърска позиция в структурата на OMV.

Дирекция „Корпоративни комуникации” включва отделите за „Връзки с медиите”, „Вътрешна комуникация”, „Организиране на събития”, „Спонсорство”, „Онлайн и корпоративна реклама и брандиране” и „Връзки с обществеността”. Заместник на Микаела Хубер става Даниела Ауер. Компанията планира засилването на стратегическото пазарно присъствие на ниво концепция и комуникация. Основният фокус ще пада върху дъщерните дружества Petrom (Румъния) и Petrol Ofisi (Турция).

Микаела Хубер работи в компанията от 2008 и ръководи отдел „Връзки с медиите” от юни 2009. На тази си позиция, тя е отговаряла за медийното присъствие на компанията в глобален мащаб. Преди това, Хубер е била говорител на няколко министри от правителството на Австрия. На новата си позиция тя ще продължи да бъде и говорител на OMV.

Даниела Ауер има дългогодишен международен опит в сферата на комуникациите в Групата OMV. Преди това, тя е отговаряла за дирекция „Маркетингови комуникации” в Бореалис и за дирекция „Комуникации” на бизнес сегмент „Рафиниране” и „Маркетинг” на OMV. От 01 януари 2011, тя оглавява отдел „Вътрешни комуникации” и „Връзки с обществеността” в дирекция „Корпоративни комуникации”.

Андреас Ринофнер започва своята кариера в сферата на връзките с обществеността в Червения кръст в Стирия. Няколко години е оглавявал прес офиса на ÖBB, също е бил отговорен за всички комуникационни дейности на Rail Cargo Austria. Работил е и в няколко агенции. Той се присъединява към OMV през 2008 и поема ръководството на дирекция Корпоративни комуникации на Групата през юни 2010.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply