Милена Цветанска: Търсихме различност

в. Стандарт | 29.11.2010

Само няколко часа след като Милена Цветанска беше избрана за новия шеф на дирекция "Информация", тя разказа пред "Стандарт" за това как се е събрал екипът и какви са бъдещите планове за предаването.

- Госпожо Цветанска, как се спряхте именно на тези петима водещи?

- Избрахме хората в дискусия. Не сме се колебали много. Не е имало такива, които да са отпадали. Естествено се спряхме на тези пет, защото търсихме да има различност в тях. Това са хора от пет поколения, самите те като журналистически стил са различни, но всичките са звезди на БНТ.

- Резервен вариант имахте ли, ако някой откаже?

- Нямахме, но щяхме да намерим решение. Тръгнахме на преговори с тях. Те, разбира се, трябваше да си помислят, все пак това е проект за 2 месеца, а те са хора с ангажименти. Разговорите протекоха така, че с друг не сме преговаряли.

- Кой беше най-труден за убеждаване?

- Струва ми се, че на тях им хареса идеята. Това са хора професионалисти, не е женският пазар. Много добре веднага разбраха идеята с нейните плюсове и минуси. Не сме се пазарили.

- Има ли вариант това предаване да продължи след 2 месеца?

- Засега проектът е анализ на събитията от изтеклата година и прогнозен анализ за следващата. Ако върви успешно, ще преговаряме отново. Но засега пред нас не стои този проблем. Въпрос на решение, след като стартира предаването.

Стр. 25

Leave a Reply