Младият Путин на корицата на априлския “Биограф”

Списание "Биограф" I 27.03.2012

14-годишният Владимир Путин, мечтаещ да стане агент на КГБ, е човекът от корицата на новия брой на “Биограф”, който излиза на 29 март, четвъртък. Анализирайки ситуацията след скорошните президентски избори, списанието разказва и за младежките години на новия стар държавен глава на Русия с непознати досега снимки от детството му.

В допълнение към темата от корицата са публикувани и очерци за Леонид Брежнев, Юрий Гагарин и гадателката Джуна. Последният шеф на УБО – генерал Георги Милушев, пък се изповядва пред журналистката Валерия Велева за тайните, с които е бил принуден да живее, докато е работил неотлъчно до Тодор Живков в последните години от управлението му.

Репортажът на Миролюба Бенатова “Осъдени в Бразилия” е другият хитов материал в априлския “Биограф”. Топрепортерката на bTV се срещна с арестувания олимпийски шампион Гълъбин Боевски, както и с други българи, задържани и осъдени за наркотрафик в затвора на 300 километра от Сао Паоло.

Списанието посвещава 10 страници и на Радой Ралин. Според автора на очерка за него Вихрен Чернокожев, истинската дата на раждане на сатирика-дисидент е с една година по-рано от официално приетото. 90-годишният юбилей на Радой трябва да се чества сега, а не догодина, твърди литературоведът, разказвайки спомени за Ралин.

Ексклузивен репортаж на Ирина Асиова от Хонконг, където екшън-звездата Жан-Клод Ван Дам живее със съпругата си културистка, очерк за Петя Дубарова, която на 25 април щеше да навърши 50 години, ако беше жива, и интервю, съдържащо последния голям монолог на Велко Кънев, допълват съдържанието на априлския “Биограф”.

И този месец 244-страничното списание предлага богато илюстрирани секции Forum, Lifestyle, Fashion и Review.

One Response to “Младият Путин на корицата на априлския “Биограф””

  1. Anton Daskalov Says:

    Списанието налага цензура на почитателите си във Facebook! Търпи само лакейски коментари!

Leave a Reply