МОНИКА ЙОСИФОВА – “Със Сергей създадохме семейство, в което всеки се чувства добре”

сп. Elle | Петра ДЕНЧЕВА I 21.05.2012

Срещаме се с половинката на експремиера Станишев, за да научим лично от нея какъв е техният съвместен живот. Питаме я не само за децата, но и за семейните пътешествия. И не пропускаме парливите теми за брака и за политическите атаки.

PR експертът Моника Йосифова е жената, която живее с експремиера Сергей Станишев и която преди година му роди дете – дъщеря им Дария. Съдбата й е отредила ролята да сглоби тази нова част от живота си с другата от предишното й семейство с банкера Венци Йосифов. Наскоро навърши 40, но работи с ентусиазма и оптимизма на 20-годишна жена. Влюбена жена, както личи от всяка нейна дума в това интервю. Влюбена не само в Сергей и в децата си, но и в живота, работата, пътешествията. Дори и в предизвикателствата, сред които е и това да дели дома си с един от най-известните ни политици.

По фамилия сте Йосифова, но живеете с мъж с друга фамилия – в история като вашата вероятно ще се припознаят много наши читателки. И все пак, всяка история е различна. Ако ви помоля да избързате и да надзърнете в следващите страници от вашата история, дали там няма да ви открием с ново фамилно име?

Не изключвам такава възможност. За мен обаче бракът и това да нося фамилното име на мъжа, с когото живея, далеч не е основното в една връзка. Има много бракове, в които емоцията е отдавна отминала, отношенията са изчерпани и съпрузите вече нищо не могат да си дадат един на друг. Много жени смятат, че бракът дава сигурност. И аз смятах така преди години. Впоследствие разбрах, че слагането на подписи само по себе си не е ключът към щастливата връзка. Често бракът дава едно успокоение и усещането, че вече няма защо да се стараеш да се харесаш на партньора си и че любовта помежду ви е даденост. Тогава емоцията приключва сравнително бързо и бракът остава като някакво задължение. Не бих искала моята история да е такава. Не че съм против брака, но мисля, че много по-важно е отношенията между двамата да са пълноценни, вниманието и интересът им един към друг да продължават във времето, взаимно да се ценят, да подхранват любовта си, а не да я приемат като даденост. Най-важното в една връзка е да има емоция, любов и доверие, а не подписи на хартия. Да обичаш и да се чувстваш обичана от мъжа до теб, да имаш пълноценни отношения с него, да се радваш на внимание, нежност и грижа от негова страна и да отговаряш със същото – това е важното според мен. Благодарна съм на съдбата, че моята история е именно такава.

Майка сте на три деца и всяко си иска своето внимание. Много дами с динамично ежедневие трудно се справят с отглеждането и на едно дете, други отлагат плановете за деца. Вие как се справяте с цели три, при все че продължавате да работите?

Децата са благословия. Те са най-голямото щастие в живота ми. Винаги съм мечтала да имам много деца, къщата ми да е пълна. Може би затова отглеждането и възпитанието на децата приемам като най-истинската радост. Грижата за тях никога не ми е тежала, нито ми е пречила на кариерата и професионалното развитие. Мисля, че всичко е въпрос на вътрешна нагласа.

…………………………………

Цялото интервю може да прочетете в новия брой на списание Elle и да разберете какви са най-големите страхове на една майка около 40-те с успешна кариера и един брак зад гърба си, случвало ли се Моника да се отчае и да каже "Предавам се", кои са предизвикателствата да живееш с политик, какъв е имиджът на България и колко струва той, както и любимите й места за почивка и пътешествия.

Стр. 50, 51, 52, 53 

Leave a Reply