MoveBG Онлайн Дебат: „Частни или обществени медии. Кои са по-плуралистични?“

www.movebg.com  I 10.06.2014

Кои медии са по-плуралистични – обществените или частните? Чие съдържание е по-информативно? На кого да вярваме повече? Финансиране и собственост – има ли значение КОЙ? Пазарът достатъчен ли е – като регулатор и като източник на финанси? Как можем да гарантиране независимост на обществените и частните медии?

На тези, но, най-вече, на ВАШИТЕ въпроси ще отговарят на 12-ти юни от 19.00 ч. Бойко Василев и Силва Зурлева по време на дебата на MoveBG „Частни или обществени медии?“. Дебатът е част от кампанията на MoveBG в подкрепа на „Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм“. Целта на инициативата е да задължи европейските институции да приемат, мерки в защита на медийния плурализъм (повече информация тук). За да се постигне това, трябва да се съберат 1 млн подписа на европейски граждани от най-малко 7 държави-членки, като за всяка ДЧ има минимална квота (България – 13 500).

Кампанията на MoveBG цели, освен подкрепата и популяризирането на инициативата и темата за плурализма, но и повдигане на важни въпроси от областта на медийната дейност пред общественото внимание. Също така, в нейните рамки правим опит чрез дискусия и рационализъм да достигнем до консенсусни решения по някои от проблемите на медиите.

Ако желаете да присъствате и да участвате като гости на дискусията в дома на "MoveBG", пратете заявка на e-mail contact@movebg.com със следните данни:

1) Три имена, e-mail и телефон за връзка;

2) Професионална област, в която се изявявате;

3) Какво ви е мнението по темата? (кратко)

4) Имате ли конкретен въпрос по темата към панелистите?
 

Оригинална публикация

Leave a Reply