Награждаване на победителите в конкурс „Социално отговорна компания на годината”

Начало: Четвъртък, 03 Февруари 2011 г.
Край: Четвъртък, 03 Февруари 2011 г.
Място: София, Шератон София Хотел Балкан
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Вестник "Пари"
Отворено за медии: Да

На 3 февруари тази година бизнес всекидневникът „Пари” ще обяви за трета поредна година имената на компаниите победители в ежегодния конкурс „Социално отговорна компания на годината”. На специална церемония в хотел Шератон в присъствието на министъра на труда и социалната политика на България Тотю Младенов ще бъдат наградени компаниите, допринесли в най-голяма степен, според критериите на конкурса, за прилагането на концепцията и принципите на корпоративната социална отговорност.

В конкурса участие взимат компании предимно от сферите на производството, услугите и телекомуникациите, като само 15% от тях са с изцяло българско участие. В 20% от фирмите-участници проектите по корпоративна социална отговорност (КСО) се ръководят пряко от изпълнителния директор. Двойно повече са компаниите, в които ПР отделите отговарят за тази дейност. Като положителна тенденция може да се отбележи, че 90% от фирмите ангажират висшите управленски нива (като например Управителния съвет) с решенията по КСО проектите. Всички участници в класацията имат програма за дългосрочно инвестиране в обучението и повишаването на квалификацията на служителите.

Методологията на конкурса e базирана на попълването на анкета, разработена специално от консултантската компания Делойт България. Част от основните критерии, по които са оценявани компаниите, включват социална отговорност към служителите и към околната среда, етичност и отговорност към партньори и клиенти, участие в проекти с дългосрочен общественополезен ефект, благотворителни инициативи, стратегия, практики и начин на управление на социално отговорните проекти, както и доколко компаниите предоставят публична информация.

Участниците в „Социално отговорна компания на годината” за 2010 г. се конкурират в пет категории:

Социална отговорност към служителите
Социална отговорност към околната среда
Етичност и отговорност към заинтересованите страни
Участие в проекти с дългосрочен и общественополезен ефект
Благотворителност

Участникът с най–много точки във всички категории, ще бъде отличен с приза „Социално отговорна компания на годината“, а наградата ще бъде връчена лично от министър Тотю Младенов.

Номинираните и победителите в конкурса се оценяват и определят от експертно жури в състав: Стамен Тасев, Даниела Пеева, Бисерка Илиева, Васил Велев, Веселин Илков, Васил Райчев, Лилия Апостолова.

Допълнителна информация: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=323344&df=45&dflid=3

За контакти:

Невена Пелева, Прес-офис CSR Конкурс 2010

Е-mail: peleva@mbcomms.com; Т: 02/ 987 81 30; М: 0887076695

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1387

Leave a Reply