Най-новото заглавие на Рой Комюникейшън – Корпоративна социална отговорност: Най-доброто за вашата компания и за вашата кауза с автори проф. Филип Котлър и Нанси Лий вече на пазара

MyPR.bg I 4.07.2011

Работите в ПР отдел или в отдел за корпоративни комуникации, пъблик афеърс, корпоративна социална отговорност или корпоративни партньорства? Тогава книгата "Корпоративна социална отговорност: Най-доброто за вашата компания и вашата кауза" е за вас.
В книгата ще откриете споделения опит на повече от 25 фирми като Ben & Jerry`s, IBM, Washington Mutual, Johnson & Johnson, Timberland, Microsoft, The Body Shop, American Express и Starbucks. Ще се запознаете с препоръките им как да извлечете максимална полза за компанията и за каузата. Ще разберете за тежките уроци, които са научили, и за ключа към успеха, който са открили.
Въпреки че тази книга е написана предимно за стопански организации, целящи печалба, и техните комуникационни агенции и фондации, тя може да е полезна и за хора от нестопански организации и агенции от публичния сектор, търсещи корпоративна подкрепа и партньорство за социални инициативи. Тя предлага уникална възможност отблизо да се видят корпоративните желания и нужди. Финалната глава представя 10 препоръки, които ще увеличат шансовете ви да получите одобрение.
Начините, които авторите предлагат, за да се увеличи корпоративната социална отговорност, са практични и лесно приложими. За да може да стане това, трябва да се позволи на компаниите да спечелят от корпоративния имидж, което пък от своя страна трябва да доведе до ползи от крайния резултат.
В наши дни от корпорациите се очаква да допринасят за развитието на обществата, в които развиват своята дейност. В книгата Филип Котлър и Нанси Лий обясняват защо да се подпомага обществото е добре за бизнеса и ПР дейността на корпорацията. Авторите дават съвети на бизнес лидерите как да избират социалните каузи, които да подкрепят, как да съставят и управляват дарителски инициативи, как да спечелят подкрепата на служителите и как да оценяват техния труд. Споделянето на опита на едни от най-големите фирми и корпорации в света на бизнеса превръща книгата в Библия за съвременния добър корпоративен гражданин. Тази книга е насочена към корпоративните мениджъри и служители, за да ги подготви да могат да изберат най-добрите възможности, най-добрите партньори и инициативи, носещи най-голямо преимущество.
За авторите:
Проф. Филип Котлър е обявен за водещ лидер в маркетинг мисленето от Американската маркетинг асоциация и за основател на модерния маркетинг мениджмънт от Handbook of Management Thinking. Той е почетен професор на S.C. Johnson & Son по международен маркетинг от Kellogg School of Management, Northwestern University, щата Илинойс.
Нанси Лий е президент на Social Marketing Services, Inc. и се занимава с маркетинг повече от двадесет години. Тя е сътрудник-преподавател в университета във Вашингтон и университета в Сиатъл, където преподава маркетинг.

Оригинална публикация 

Leave a Reply