Непознаваемата Русия в новия брой на L’EUROPEO

QM Media I 24.02.2012 

Една от причините за неспособността на Русия да се модернизира са …братята Кирил и Методий, твърди Андрей Кончаловски в новия брой на L`EUROPEO. В списанието, което от утре е на пазара, олигарси на материалното и на духа се надпреварват в опита си да разкажат защо Русия е такава каквато е.

Броят, озаглавен „Кат Русия няма втора”, е изцяло посветен на непознаваемата Русия, на великите полети на духа и мащабните сгромолясвания, на нечуваните проекти в миналото и днес. В L’Europeo читателите ще намерят истории за безумните начинания, за невероятните съдби, за драматичната разлъка между желано и действително, както и преглед на гениалните прозрения и грандиозните в размаха си, мърляви руски изпълнения.

Борис Березовски определя родината си като страна с робска психика и вини Запада за явлението Путин, а специалистът по руската душа Виктор Ерофеев настоява, че Русия не може да бъде разбрана не само с ума, но и от самите руснаци…

И още в новото L’EUROPEO: Бумът на професията «наемен убиец» в Русия през 90-те ражда своя гений – Солоник. Езиков анализ на явлението ГУЛАГ, непознати факти от драматичната съдба на писателите Михаил Булгаков и Даниил Хармс. Легендите на руския спорт, сестрите Прес, имат прекалено много мъжки черти, а основният въпрос към легендарната «красива, млада амбициозна рускиня» днес е « кучка или не». Какви са тайните на руските космически програми? А тези на Болшой театър и неговата реконструкция? Какво се крие зад поредния руски проект, задаващ се с мощта на Белене – «Скобелев».

Броят на L’EUROPEО излиза в навечерието на президентските избори в Русия, за да намигне, че може би един от принципите на руската политика е на път да се сгромоляса – принципът на матрьошките: Елцин – 189 см., Путин – 176 см., Медведев – 162 см.

One Response to “Непознаваемата Русия в новия брой на L’EUROPEO”

  1. исмет Says:

    Същият този да не забравя, преди да прави анализи, че се е научел да чете и пише на “Азбуката на Св.Св. Кирил и Методий”Така само личи ,че и още езици да научи той ПАПА няма да стане.

Leave a Reply