Нико Тупарев, продуцент на “Байландо”:Разочарован съм – очаквах повече съпричастност към участниците в “Байландо”

vsekiden.com I Яна ДОНЕВА I 10.12.2010

Г-н Тупарев, зрителите са малко озадачени от победата на Красимир Каракачанов в първия сезон на “Байландо”, защото не го намират за добър певец…

Няма какво да кажа. Всеки има достъп до мобилните оператори – да попитат тях. Ако някой си мисли, че можем да фалшифицираме подобни резултати, то значи си имаме работа отново с българската недоверчивост. Няма място за манипулация. Нали разбирате, че ако при операторите данните са едни, а ние обявяваме други, то те ще са първите, които ще нададат вой.

Доволен ли сте от първия сезон?

Аз очаквах повече съпричастност на аудиторията, но явно нещо се случи…

Дали не се дължи на факта, че предаването се дублира като време с “Великолепната шесторка” по bTV?

Не, не смятам, че това е причината. Колкото и грозно да звучи, на хората им дойде до гуша от благотворителност, което е гадно, защото аз си мислех, че обществото ни се вълнува от тези неща.

Значи да не очакваме “Байландо” 2?

Не, няма причина за момента да го правим. Но когато се правят комерсиални неща се казва: а защо не се правят по-благородни. Когато пък се правят такива, репликата е: егати, пак ли това…. Еми да, такава ни е държавата. Щом си се хванал да помагаш на някого в нужда, няма как да не е сълзливо.

Това, като че ли най-много подразни зрителите и в двата благотворителни формата – прекалената мелодраматичност, показана по един лъскав начин.

По целия свят така се прави и всички го харесват и не гледат такива неща. Просто ние тук сме с особен манталитет и все нещо трябва да критикуваме. А какво да показваме три месеца- едно порутено студио и нещастни хора в него, така ли?

Да разбирам ли, че сте разочарован до степен повече да не правите благотворителни предавания?

Не, защото трябва да се променя нагласата на хората, те трябва да станат по-добри, колкото и време да отнеме. Участниците са доволни и това не е малко, защото сме дали гласност на техните проблеми и сме им помогнали да сбъднат мечтите си. Има ли нещо по-хубаво от това?!

Оригинална публикация 

Leave a Reply