Ново списание за най-ценния човешки ресурс – ума!

Media.dir.bg I 2009-12-08

Ново списание за най-ценния човешки ресурс – ума! Как са се образували планетите?

Списание KnowledgeОт кога датира потребителската истерия около Коледните празници? Какъв е приносът на комарджиите за разрешаването на световните ядрени кризи? Как се строи небостъргач, висок над километър?

Отговорите на тези и на още много въпроси ще откриете в първия брой на списание BBC Knowledge. И това е само началото…

"Новото списание BBC Knowledge България е насочено към широка аудитория и читатели, които се интересуват от света около нас, от дивата природа, от науката и историята”, споделя арх. Любомир Станиславов, издател на BBC Knowledge България.

Основните теми в списанието са три – наука, история, природа. Статиите са подготвени със съдействието на водещи специалисти в различните сфери на науката, технологиите, историята и дивата природа и именно тяхната достоверност ги отличава от пороя съмнителна информация във виртуалното пространство.
Тези „преведени” на популярен език материали поднасят на читателя не само любопитни данни и факти, но и осигуряват храна за размисъл на онези, които обичат да тренират ума си.

BBC Knowledge България е едно от малкото издания у нас, предлагащи безплатна дигитална интернет на 100% от съдържанието. Адресът е www.knowledge.bg.

През първата година всеки брой на BBC Knowledge ще пристига при почитателите си с подарък – DVD с епизод от поредицата „Изпитанията на живота” (Trials of Life), създадена от един от най-известните продуценти и режисьори на филми за дивата природа – Сър Дейвид Атънбъро.

BBC Knowledge не е първото научно-популярно списание в България. Не е и единственото. Това, което го отличава от останалите е неговата аудитория – Knowledge е списание не просто за любознателните, а за мислещите – за онези, които ще намерят в него не само отговори, но и много нови въпроси.

Оригинална публикация

Leave a Reply