Обучение на тема: “Богините и боговете в нас – изследване на архитипните образи в мъжката и женската психика и тяхното проявление в личен и професионален план”

Кога: 28-29 септември 2010 г. (вторник-сряда)
Къде: Бургас, Галерия "Богориди", ул."Богориди № 48 (сутерен)
Достъп: Такса участие
Организатор: Alicorn-Consult – people to people

Събитието: "Богините и боговете в нас – изследване на архитипните образи в мъжката и женската психика и тяхното проявление в личен и професионален план”

В зависимост от това, коя богиня/бог е по-активна в една жена/един мъж, тя/той може да бъде по-силно отдаден/а на постигането на професионални успехи, докато в друг/а, на първо място може да бъде ролята на добра съпруг/а и баща/майка.

Обучението ще представи архетипите на Майката/ Бащата, Амазонката/Война, Хетерата/ Дон Жуан, Медианата/ Мъдрецът и ще ви помотне да откриете онези, които играят основна роля във формирането на личността ви. По този начин можете по-лесно да разберете собствените си движещи сили, нагласи, реакции, ценности, влечения и съзнателно да развивате по-слабо развитите богини/ богове във вас.

Запознаването с богините и боговете като архетипни образи в мъжката и женската психика могат да ви бъдат полезни не само в опознаването на собствената ви личност, но и в отношенията ви с другите жени и мъже. Жените, ще разберат по-добре мъжката част от своя живот – съпрузи, синове, братя и колеги. Мъжете, ще разберат по-добре женската част от своя живот – съпруги, дъщери, сестри или колежки. "В някои е жива независимата и свободна Артемида, в други мъдрата и силна Атина, отдадената на вътрешните ценности Хестия, вечната съпруга Хера, символът на майчинството Деметра, очарователната Афродита или царицата на подземния свят Персефона." Джийн Боулен

ЕЛЕМЕНТИ НА ПРОГРАМАТА
Програмата съдържа няколко основни елемента, които гарантират висока степен на научаване и практическото прилагане на наученото. Тези елементи са: интерактивни ролеви и симулативни игри, работа със сънища (сънна матрица), активно въображение, интегриране на изкуствата като средство за себеопознание.

ОБУЧИТЕЛИ
Александра Димитрова Найденова е родена в гр. Бургас на 30 юни 1978 г. Тя е управител на „Аликорн-Консулт”ЕООД, психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт, организационен консултант и обучител с над десет години опит в разработването и провеждането на обучения. Член е на Българската Асоциация по Управление и Развитие на Човешките Ресурси (БАУЧР), Дружеството на Психолозите в България (ДПБ) и Управителния съвет на Българско общество по аналитична психология Карл Густав Юнг. За повече информация – http://bulgarian-psychology.com/index.php/specialisti/psihoterapevti/259-aleksandra-naydenova.html

Яна Симеонова Монева е родена в гр. Стара Загора на 9 ноември 1975 г. Тя е психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт с над 10 години опит по специалността. От 2003г до сега се занимава с психодрама, била е в групи на д-р Димо Станчев, д-р Гълъбина Тарашоева и д-р Давид Йерохам. Член е на Дружеството на Психолозите в България (ДПБ) и Българско общество по аналитична психология Карл Густав Юнг.

За повече информация – http://bulgarian-psychology.com/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=22

Източник: http://events.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=313782&df=725252&dflid=3

Leave a Reply