Oтвори страници училището за вкусове и аромати

ROI Communication I 19.05.2011

Информация за книгата "Училище за вкусове и аромати"

Романът “Училище за вкусове и аромати” на американската писателка Ерика Бауърмайстър е истинско вкусно четиво, предназначено за всички сетива – харесано и предлагано на 22 езика по света. Романът разказва за осем човека, попаднали по напълно различни причини в курса по готварство в ресторанта на Лилиан, всеки със своята история. Но след месеци, прекарани в училището, те по естествен начин започват да се свързват помежду си, благодарение на необичайните методи на обучение на Лилиан и любовта им към храната.
От напълно непознати Клер, Том, Изабел, Карл и Хелън, Клое, Иън и Антония се превръщат помежду си в повече от приятели и стимулирани от вкусовете и ароматите споделят със “съучениците си” своите житейски проблеми. В своя първи роман американската писателка Ерика Бауърмайстър с внимание към всеки детайл и с чувство за хумор разкрива не само характерите на героите, но и причините, довели ги до готварския курс и как уроците, получени в кухнята, могат да се прилагат във всеки друг аспект от живота. Накрая те не просто стават приятели, а обогатяват живота си и го изпълват с повече смисъл, аромати и вкусове.
От книгата се носи аромат на фин хумор, на приготвени ястия и на житейски истории. Когато постъпите в училището за вкусове и аромати вие ще преоткриете вкусовете и ароматите не само на храната, но и на живота.
За всички, които усещат и улавят вкусовете и ароматите, за всички, които с любопитство откриват света всеки ден, за всички, които обичат ароматите и вкусовете, обичат да четат и обичат храната, училището за вкусове и аромати на Лилиан е с широко отворени врати и без съмнение е едно от най-чудесните Гурме четива на учебната година.
За учителя в училището по вкусове и аромати: Ерика Бауърмайстър е родена през 1959 г. в Калифорния. Завършила е колеж в родния си щат. След това придобива докторска степен по литература във Вашингтонския университет, където по-късно преподава.
Любовта й към бавната храна и бавния живот се е зародила по време на двугодишния й престой в Северна Италия.
Книгата е овкусена и ароматизирана за българския вкус от Гурме Пъблишинг.
Гурме Пъблишинг е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Създатели на divino.bg – за всички ценители на виното, menumag.bg – за всички, които имат специално отношение към храната, кулинарни книги и поредици.

Leave a Reply