По време на СИХРЕ 2013 ще се проведат квалификациите за Bocuse d’Or

Интер Експо Център I 12.07.2013 

Победителят от Националната квалификация ще представи България на Bocuse d’Or Европа (http://www.bocusedor.com )

Създадено преди 26 години от прочутия шеф-готвач Пол Бокюз, това най-престижно състезание в света има за цел да представя и популяризира таланта на най-добрите готвачи. На всеки две години се организират три регионални квалификации – Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка.
От 6 до 9 ноември по време на 13-ото издание на СИХРЕ в Интер Експо център – София (www.iec.bg) ще се проведат националните квалификации, които ще излъчат българския представител на престижния конкурс. Те се организират от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) http://bapc.bg/ в партньорство с Агенция Булгарреклама. За втора поредна година специализираното изложение за хотелско и ресторантьорско оборудване ще се проведе паралелно с форумите на хранителната индустрия: Интерфуд и дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Шестте зали на Интер Експо Център ще представят идеи и възможности, увеличавайки ефекта за деловите участници и за потребителите на продукти и услуги в двата сектора.
На миналогодишното изложение взеха участие над 170 фирми изложители и подизложители от България и 17 други държави. Своите нови продукти и услуги в света на хотелския и ресторантьорския бизнес представиха компании от Австрия, Австралия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, САЩ, Тайван, Турция, Холандия, Чехия и Швейцария. През 2012 г. специализираните изложения за храни, напитки и ХоРеКа индустрията регистрираха над 14 000 посетители.
Очаквайте подробна информация за участието и регламента на националната квалификация за конкурса Bocuse d’Or Европа.
Вижте клипа от финала на конкурса през януари тази година във Франция: http://www.youtube.com/watch?v=X83QDQrdzSk
 

Leave a Reply