Покана до медиите

Интер Експо Център I 19.03.2013

20 март (сряда), 12 часа – откриване на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

Агенция Булгарреклама ЕООД (http://iec.bg/bg/about/bulgarreklama) има удоволствието да Ви покани на 20 март 2013 г. (сряда) от 12.00 часа
в Интер Експо Център – София (http://iec.bg/bg), (бул. “Цариградско шосе“ 147)
на
официалното откриване на
13-тата международна специализирана изложба
БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА (http://buildingweek.bg/bg)
от
служебен вицепремиер и служебен министър на
регионалното развитие и благоустройството
на Република България г-жа Екатерина Захариева

В откриването ще вземат участие г-н Борис Радулов – председател на УС на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС), инж. Стефан Кинарев – председател на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, арх. Николай Гълъбов – зам.- председател на Камарата на архитектите в България, г-жа Венета Кръстева – управител на ГРАДЪТ Медия Груп, г-н Ивайло Иванов – управител на Агенция Булгарреклама.
БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА (http://buildingweek.bg/bg) се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 20 до 23 март 2013 г.

Професионалистите от бранша и широката публика ще се запознаят както с иновативни технологии, машини, оборудване и инструменти за различни дейности, така и с най-новите изолации, покрития, материали и химически продукти в строителството. Нови модели дограми, системи прозорци, настилки, подово отопление и други модерни решения ще улеснят екологичното и енергоефективно строителство в страната.

БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА (http://buildingweek.bg/bg) представя експонатите на 227 изложители и подизложители от страната и 12 други държави.
56 компании са нови участници в международната изложба. И тази година силно колективно участие имат фирми от Гърция.
Нови акценти на 13-тото издание са:
• Първо национално състезание между монтажници на естествен паркет
• Собствена демонстрационна зона „Мисия Моят Дом“ (представяне на продуктите и услугите на водещи фирми в строителството)
• Демонстрационна зона Майстор + (първата по рода си българска онлайн услуга, улесняваща връзката клиент-майстор) и др.

На 14 март 2013 г. се проведе дискусия – работна закуска на тема “Реалности и перспективи пред строителния бранш в България (след окото на кризата)“ с участието на представители на водещи браншови организации (запис от срещата можете да видите на http://buildingweek.bg/bg/news/17/video-ot-diskusiyata-za-aktualnite-problemi-na-stroitelniya-bransh )

На 20 март 2013 г. Градът Медиа Груп организира Годишна конференция BuildinGreen 2013 ”Енергийна ефективност и обновяване на съществуващия сграден фонд в България. Приоритети 2014-2020” (www.buildingreen.bg).

В дните на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА (http://buildingweek.bg/bg)се провежда и второто издание на международен специализиран салон АКВА ТЕРМ.

Работното време на изложбата е на 20, 21 и 22 март – от 10.00 ч. до 18.00 ч., на 23 март – до 17.00 ч.

За допълнителна информация: Агенция Булгарреклама, Пресцентър, тел.: 02/ 9655 292, 02/ 96 55 289, 02/ 96 55 291 

Leave a Reply