Поли Генова: „Вярвам в по-добрите резултати в училище чрез интерактивно обучение“

United Partners I 26.03.2013

В началото на 2013 г. Always дари оборудване за интерактивни класни стаи в 10 български училища

Българската певица и любимка на много тинейджъри Поли Генова проведе открит урок в една от интерактивните стаи, оборудвани в рамките на дарението на Always. Заедно с Поли, участие в открития урок взеха и четирите „Посланички на Мечти чрез образование“, които активно подкрепяха каузата в социалната мрежа Фейсбук. Четирите момичета станаха победителки от почти 1000 участнички, които се включиха в играта, организирана на фейсбук страницата „Между момичета“.

В началото на 2013 година, водещият бранд в грижата за жената Always дари образователни материали и оборудване за интерактивно обучение в 10 училища в България, като по този начин подкрепи българското образование за подобряване условията в училищата с по-ограничени ресурси. Оборудваните класни стаи ще бъдат използвани за преподаване по различни учебни дисциплини, единствено на ученици от съответното училище.

Според доклада от 2011г. на CKOKO/PISA, Testing Cycle 2008-2009, публикуван на страницата на PISA National Center, приблизително 40% от тийнейджърите на 15 годишна възраст, взели участие в изследването, изпитват затруднения да разберат текста, който четат. Това означава, че учениците не покриват минимума условия за усвояването на текста в рамките малък, синтактически прост параграф. Не успяват да извлекат основната идея и не правят връзка между информацията, която текста предоставя и познания от всекидневието.

В резултат, Always, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, подава ръка на българското образование за подобряване и осъвременяване на училищната база. В рамките на инициативата Always направи дарение под формата на оборудване за 10 интерактивни класни стаи, които ще превърнат часовете във вълнуващо преживяване – всичко това, стъпка по стъпка, изгражда основите на качествен образователен процес, който открива пред децата достъп до безбройни възможности.
Младите хора от цялата страна могат да покажат подкрепата си към каузата на Always в рамките на дарението за българските училища, като посетят Facebook страницата: http://www.facebook.com/MejduMomicheta.

Leave a Reply