PR индустрията рискува “Загуба на усилия, време, талант и пари”

PR Kernel I 2009-10-26

Money 2PR индустрията рискува губенето на “огромно количество усилия, време, талант и пари”, заради начина по който комуникира с медиите.

Според Лейн Флеминг и неговият изследователски проект по връзки с обществеността за Chartered Institute of Public Relations, журналистите често са раздразнени от лошо таргетирани прес-съобщения, прикачени файлове към и-мейли, които са прекалено големи и често е невъзможно да бъдат отворени, както и от телефонни обаждания, след като определено събитие се е случило.

Неговите заключения следват онлайн проучване, което е привлякло 101 души, като всички от тях са или журналисти и редактори или ИТ мениджъри, работещи в медии.

Флеминг е бивш PR мениджър и журналист във вестник, който в момента работи като бизнес мениджър в Wirefast, които предоставят ‘Newslink’ и ‘Tradeclips’, услуги за доставка на мултимедия и новини. В момента той работи върху дипломирането с в Университет Кралица Маргарет в Единбург.

Флеминг споделя: “Технологичните промени в последните 10 години направиха много по-евтино и по-лесно изпращането на съдържание към медиите, но това се изрази единствено в огромни количества материали, които биват пращани на грешно място, в грешно време и в грешен формат. Към това се добавя и огромното количество изгубени усилия, време, талант и пари от страна на PR индустрията.”

Сред резултатите на неговото изследване, 55% от анкетираните казват, че по-малко от 10% от пратените им материали от комерсиалния сектор са били приложими, като 83% казват, че искат да получават по-малки количества информация. Едва 10% от отговорилите казват, че искат повече съдържание от PR операторите.

В същото време, 54% от участниците казват, че те искат по-малко материали от нетърговския сектор (обществения или доброволния), като 25% казват, че искат повече.

Почти 95% от анкетираните казват, че те са имал проблеми с материал пратен им по и-мейл, като почти една трета споделят, че това се случва всеки ден.

Един от участниците в изследването споделя: “Пращат се прикачени документи, които са в грешен формат и е невъзможно да бъдат отворени. Отделно отнема и много време за достъп до тези документи. Липсват и познания за приложимостта и съотносимостта на пращаното съдържание.”

Материалът е преведен от All Media Scotland и се публикува под редакцията на PR Kernel
 

Оригинална публикация

Leave a Reply