Прессекретариатът на “Дондуков” 2: Държавният глава е учуден

в. Труд | 2010-03-07

Президентът държи на коректните отношения с институциите, поради което на председателя на парламента ще бъде изпратен и писмен, и звуков запис от срещата. Това се казва в официалното съобщение на прессекретариата на Георги Първанов, разпространено вчера.
“Президентът обаче смята за неразумно разширяването и включването в проблема на българския парламент", подчертават от неговата администрация.
Оттам заявяват, “че е нормална административна практика на официални срещи на президента, на дискусии и заседания да се води стенограма". В съобщението се казва още, че и в други случаи президентската администрация е публикувала стенограми от работата на институцията. (виж стр. 4)
“Проведеният с министър Симеон Дянков разговор не съдържа никаква поверителна или засягаща личността му информация. Президентът изразява учудване защо оповестяването на този разговор създава притеснения в ГЕРБ", заявяват от “Дондуков" 2.
В защита на държавния глава вчера се включи и вицепрезидентът Ангел Марин. В предаването “Сеизмограф" по Би Ти Ви той коментира заплахата на ГЕРБ за импийчмънт на Георги Първанов.
“Знаят ли тези хора, които говорят за това, какво ще стане, ако бъде отстранен президентът? Няма да има избори, аз ще съм президент. Мен повече ли ме харесват", попита Ангел Марин.

Стр. 3

Leave a Reply