Престижното състезание по снукър „Уърлд оупън“ се завръща в ефира на Евроспорт

Евроспорт I 22.07.2016

Тази година наградният фонд е 520 000 паунда, като победителят ще прибере 90 000.

Евроспорт ще излъчи ексклузивно турнира по снукър „Уърлд оупън“. Надпреварата ще се проведе в последната седмица на юли, а зрителите ще имат възможност да запалят страстта си към снукъра, като се насладят на всички двубои на живо. Първият от тях, който ще се предава в ефира на Евроспорт 1, е на 25-и юли от 09:00 часа.
След двугодишно отсъствие от календара „Уърлд оупън“ се завръща с нов дом – източният китайски град Юшан. Той ще посрещне 60 квалификанти и осем участници в предварителния кръг, които ще изиграят мачовете си на азиатска земя.
По време на първенството зрителите ще могат да проследят участието на шесткратния световен вицешампион Джими Уайт, за когото това е вероятно последният професионален сезон. Той ще премери сили с първенеца на света Марк Селби. Зрителите ще видят и първокласната игра на шампиона от 2014 г. Шон Мърфи срещу англичанина Сандерсън Лам, както и на двамата най-добри китайци в професионалния снукър – Дин Дзюнхуей и Уънбо Лян, които ще се изправят съответно срещу Майкъл Джорджиу и Крис Уейклин.
Други две големи звезди в снукъра – Марк Алън и Рони О‘Съливън – не се регистрираха за участие в състезанието. От Топ 16 в квалификациите пък отпадна Мартин Гулд, а Хигин, Тръмп, Бингъм, Робъртсън и Хигинс влязоха в основната схема и ще покажат своята игра в ефира на Евроспорт.

Leave a Reply