Презентация “Храни и напитки от слънчева България” ще се проведе в Букурещ

www.focus-news.net | 01.07.2013 

Букурещ. Презентацията “Храни и напитки от слънчева България” ще бъде открита в Букурещ, на 2 юли 2013 година, в престижния 5-звезден хотел “Маршъл Гардън” в центъра на града. Това съобщи за Агенция "Фокус" Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Букурещ. Това е една от поредните инициативи на Службата по търговско–икономически въпроси към Посолството на Р България, която инициира този път представянето на 20 български фирми – производители, които пристигат в столицата на Румъния. Сред тях са утвърдилите се на румънския пазар фирми и такива, които прохождат на този пазар. Българските фирми ще се представят с меса, колбаси, сирена, кашкавали, пресни и замразени зеленчуци и плодове, чай, кафе, разнообразие от салати, ориз, брашно, ядки, сушени плодови, олио, рибни изделия и деликатеси от риба, както, естествено, хубаво българско вино, каза Бронислав Денев.
Специален гост – участник в презентацията ще бъде един от посланиците на българските фирми – производители у нас и по света – Ути Бъчваров.
На форума се очаква да присъстват много експорт/импорт фирми от Румъния, Държавния секретар на министерството на земеделието и развитието на селските райони на Румъния, Държавния секретар на малки и средни предприятия, бизнес среда и туризъм в министерството на икономиката на Румъния, кметове на големи градове, президенти на ТПП от Румъния, асоциации от ХВП на Румъния, румънски фирми – производители, мениджъри и представители на големите хипермаркети, собственици и генерални мениджъри на предстижни хотели и ресторанти, посланици и търговско–икономически съветници на страни от цял свят, акредитирани в Румъния. Поканени са български журналисти от водещи наши медии, БНТ – РТЦ Русе, както и румънски телевизии и журналисти. 

Leave a Reply