Професия ли е “Златка” в България?

в. 24 часа | Георги ДЕЛЧЕВ | 2010-02-27

Русата Златка се отказа от светския живот след 2 години луд купон СНИМКИ: АРХИВЗлатка – не една, а две. И двете дотолкова популярни, че ги канят на почти всички светски събития. Те с лекота общуват както с манекенки и обикновени свалячи, така и с политици и видни общественици. За разлика от голям брой фолкпевици двете Златки са лесно различими – едната е блондинка, другата е с черна, почти гарванова коса.

Какво работят тези момичета? Доскоро русата казваше, че работи Златка. Ето някои прилики и разлики между двете:

Двете Златки за: Приятелите

Черната: Мога да преценя хората от пръв поглед. Затова имам много познати, но малко приятели. Старая се да подбирам хората около себе си. Може би затова не съм преживяла предателство, като изключим изневярата. Със Златка сме в добри отношения, но не сме близки. Не смятам това, че сме адашки, да ми е помогнало да стана първа. По-скоро обратното, защото едва ли хората искат през година победителката да се казва Златка.

Русата: Научих се да преценявам мъжете и жените около себе си, кои са добри и кои злобни. Разбрах, че човек колкото и приятели да има, те никога не може да са сред известните хора. Все пак изключвам Николета Лозанова и Андреа. Научих, че съм много силна и мога да се справям с всяко нещо, което се опитва да ме съсипва. Близка съм само с няколко момичета, които не ми завиждат, не се съревновават с мен и са истински приятелки.

Завърших математическата гимназия в Пазарджик, а сега завършвам висше училище по финанси. Нещата с конкурса се развиха много бързо. Като дойдох в София, още след първата седмица приятелка ме заведе на кастинга за "Плеймейт", а на следващата бях одобрена и заминахме за снимки на морето. Няма да е нескромно, но аз и Николета Лозанова сме най-известните плеймейтки. Не зная коя е спечелила най-много пари, но не сме ние двете.

Конкурсите

Черната: Категорично в конкурса "Мис Плеймейт" е много по-трудно, защото победителката се избира по много тежки критерии. Тук не е достатъчно само да е красива, а да има излъчване, да е комуникативна и артистична. При нас не се търси само кукленска красота, както при други конкурси. Бях сред "заподозрените", че конкурсът е нагласен за мен. Отдъхнах си, като се появи друг слух, че победителката ще е блондинка. Титлата промени изцяло начина ми на живот. Първо трябваше да се преместя в София. Ако някой иска да се развива, трябва да е тук. Единственото ми задължение към короната е да карам колата, с която ме наградиха.

Имам и ваучер за 10 000 лв. за клиниката по пластична хирургия на д-р Ангел Енчев. Още не съм решила какво да правя. Може би ще коригирам бюста си, но сега не е на дневен ред. Сега много повече ме търсят за фотосесии.

Русата: Не зная какво щеше да стане с мен, ако не бях участвала в конкурса. Може би животът ми щеше да е по-скучен и сив. Не зная какво значи да ти се отворят врати в България? Ако това, че съм била гост на много предавания и съм давала интервюта в почти всички медии – да. Тези врати се отвориха, но изобщо не може да се сравняваме с другите държави. У нас всяка втора жена е с някаква титла за “Мис” по нещо. Така се сваля нивото и на сериозните конкурси. Така че едва ли може да очаквам някакъв успех от това, че съм Мис Плеймейт. Вече всичко е суперпошло. Вижте как навсякъде по медии се целуват жени с жени, мъже с мъже. За какво става дума? Конкурсът не беше нагласен за мен за разлика от други такива състезания в България. Това го знаят всички. Вече няма подбор, не остават красивите момичета, защото повечето от тях са били в някакви подобни прояви.

Мечта

Черната: Титлата е преходно нещо. Аз съм много отговорна с каквото и да се захвана. Тайната ми мечта е да играя в киното. Имам няколко скромни участия във филми. Харесва ми сцената, но не зная дали ще имам шанс и дали ще успея.

Русата: Сега искам да стана актриса. Мечтая да изиграя драматична роля, от която на хората да им се плаче. Може би защото в живота съм усмихната, искам да ме видят и в друга роля. Не искам да се сравнявам с големите звезди и не зная на коя искам да приличам. За мен е важно да се изиграе ролята така, че хората да харесат филма. След сериала "Забранена любов" смятам, че ми се отдава да съм актриса. Сега завършвам бакалавърска степен "Застраховане и осигуряване", но едва ли ще работя такова нещо. Ще запиша актьорско майсторство в Нов български университет. Но в момента съм отдадена на семейството и семейния уют.

Славата

Черната: Не мога да кажа, че съм забогатяла финансово, но се справям с живота. Не можем да се сравняваме с другите държави и едва ли някоя от нас може да се надява, че ще достигне славата и парите на Памела Андерсън. Българинът иска да има евтини неща, но и да са хубави. Това няма как да стане. Рецепта за успех след титлата? Няма такава. Аз се старая да съм себе си и упорито гоня целите. Не лежа на стара слава.

Русата: Не мисля, че в България от титлата може да се забогатее. Помага да се справяш с всекидневните проблеми, но не и да си купиш имот или кола. Помага да ме канят в разни сесии, от които се изкарват някакви пари. Считам се за късметлийка и каквото поискам, става. А на мен целта ми е да спечеля, не само да участвам.

Никога

Черната: Черната Златка никога няма да се изруси и никога не би се снимала в порнофилм независимо от парите. Не харесва домашното порно. Смята го за тъпа пиар акция. Дразни ме фолкстилът, който завладя улиците. Вижте колко малки момичета ходят така с прическа тип "каска" и напомпани устни.

Русата: Има неща, направени през тези две години, от които се срамувам, но има и други, с които съм горда. С малко усилия станах известна. Едно от лошите неща, в които се забърках, бе скандалът с Алисия. Това беше голяма глупост и е нещо, от което винаги ще ме е срам.

Мъжете

Черната: Имала съм предложения от богати и от други мъже. По тази тема говорих много. Предлагали са ми много пари, но това го правят и с други момичета. Всеки сам решава дали да приеме. Не се сещам за някаква оригинална свалка, но нахалници бол. Всеки пробва, ако стане.

Не съм й взела гаджето. С Благой Иванов (състезател по самбо) бяха скъсали повече от месец, когато се запознах с него. С него сме разделени временно, за да може всеки да осмисли нещата. Има такива моменти и засега не мога да кажа дали ще се съберем отново, или всеки ще поеме по пътя си.

Всекидневие

Черната: В живота съм естествена. През деня ходя облечена като повечето момичета на моята възраст, дори невинаги се гримирам. Вечер се старая да съм облечена подходящо. Суетна съм като всяка жена. Искам да изглеждам добре. Единствената дреха, която не харесвам и никога не бих носила, е къса пола. Брюнетката носи повече стил и така се подчертават чертите на лицето на жената. Чернокосата дама е по-сексапилна. Обичам обеци, синджири.

Русата: Не съм се занемарила, след като изчезнах от светския живот. Старая се винаги да изглеждам добре. Не съм се изоставила и няма да заприличам на бостанско плашило.

Златка Райкова: Сега съм кротка и добра домакиня

Русата Златка, която се превърна в емблема на “Мис Плеймейт”, вече половин година изчезна от светския живот. През последните 2 години нямаше събитие, където тя да не присъства. Златка почти не дава интервюта.

"Избягах от светския живот доброволно. Клюките и слуховете за мен станаха безконтролни и пречат на връзката ми. Затова от 6 месеца вече не ме виждате по партита. Това не означава, че съм се затворила и не излизам никъде. С моя приятел се веселим, но предпочитам други места, като напоследък ходим повече извън София. Не искам да ме разпознават хората и не искам да се говори за мен сега. Когато трябва, зная какво да направя. Освен това връзката ми с Павел ме предразполага да си седя вкъщи и да съм кротката и добрата Златка. Вече не съм лудата и дивата, която не се спира от купони.

Павел отключи някакви други желания в мен. Той не е известна личност, но направи много за мен. Две години не излизах от вихъра на партитата. Прекалено много взех от живота накуп. Всичко стана на макс и изведнъж. Медиите го описваха прекалено зрелищно и пресилено. Затова трябва да си почина от този шум. Сега искам да се грижа са семейството си. Много държа на тази връзка и искам да продължи. С приятеля ми сме заедно само от 6 месеца, но се надявам да ни е все така хубаво. Отношенията ни са сериозни. Не зная какво ще се случи и как ще се развият нещата, но вече мисля за сватба и за деца.

Всичко правя у дома. Никога не съм смятала, че това ми се удава. Когато човек е лудо влюбен, прави чудеса. Не съм мислила, че мога да готвя, но се получава добре. Снощи например приготвих огретен. Не чета книги, а по телефона се консултирам с леля ми. Надявам се това магическо чувство между мен и Павел да продължава. Учудващо, но всичко мога да готвя."

От големия шум около себе си Златка най-много била изненадана от голямата лъжа, че е болна от СПИН. "Ужасно е. Аз знам че не е истина, но представете си как са се почувствали близките ми. Това беше грозно. Не зная кой ги измисля тези неща."

Златка не крие, че умее да манипулира аудиторията, и допълва, че не е единствената красавица, която го прави. У нас много лесно се разпространяват слухове и затова блондинката няма проблем. Дразни се, че към нея има голям интерес, но не смята, че хората я харесват.

"В пресата съм прочела повече гадни неща за себе си, но вече не се тръшкам от това. Сега искам мъжът до мен и близките ми да се убедят какъв човек съм. За хората може би винаги ще си остана скандалната Златка, каквото и да направя. Затова не се опитвам да ги разубеждавам. Всеки е свободен да мисли каквото иска. Важно е тези до мен да знаят истината. Мога да привлека вниманието навсякъде, мога да съм преди всички както за хубаво, така и за лошо."

Черната Златка: Ставам репортерка в сайта на Бареков

Черната Златка става журналистка. Тя ще е репортерка в сайта на Николай Бареков.

Бургазлийката Златка Димитрова е 6-ата победителка, която взе короната на "Мис Плеймейт 2009". Медиите я нарекоха Черната Златка заради косата и за да я различават от русата й адашка, победителка в конкурса 2 години по-рано.

Черната е зодия Телец и с това оправдава действията си. Емоционална, упорита и инат. Като си постави цел, я гони до дупка, докато не я постигне.

Преди 8 г. Златка не успяла да влезе във финала на конкурса "Мис България". След това обаче се отдава на работата като модел и има успех – канят я за фотосесии, ревюта, конкурси. Приказката продължава, защото момичето намира мъжа на живота си и заминава с него в Гърция. В Атина тя работи в неговата фирма, където той притежава 3 списания. Там научава как се работи в медия и затова смята, че ще се справи като репортер в сайта на Бареков. Докато е в Атина, завършва финанси и икономика в Бургаския свободен университет.

Разделя се с гръцкия си приятел, защото й изневерил с нейна приятелка. Веднага си събрала багажа и се върнала в Бургас. "Много страдах, защото го обичах. Не смятам, че това са загубени години, защото научих доста неща от него. Движехме сред гръцкия елит и възприех много неща от тях като възпитание, култура, етика, морал в бизнеса и други неща. Освен това научих английски и гръцки, така че не съжалявам. Беше страхотно училище за мен." Златка обаче предпочела Бургас, защото с приятеля й имали много хубави спомени заедно и ги свързвали общи приятели. Израснала е в обикновено семейство и не се плаши да работи. Знае 2 и 200. Ако трябва, може да грабне метлата и да чистиулиците. Гладувала е и е имала много. Затова не я е страх и е подготвена за всякакви изненади.

Златка се определя като различната плеймейтка. Не търси скандала, има други цели. Короната за №1 по сексапил била едната й мечта. Смята, че след това й се отворили доста врати. Няма амбиции да е сред светското общество у нас. "Пък и какво му е интересното, това, че са депутати ли?", пита хубавицата.

Стр. 16-17

Leave a Reply