Публисис Кънсалтънтс | МАРК е единствената българска агенция с номинация за престижните European Excellence Awards 2010

Публисис Кънсалтънтс | МАРК I Димитър МАНЛИЕВ I 22.11.2010

Проектът „Скъпа, обичам и футбола!”, реализиран за PUMA България, e селектиран в категория „Спорт и забавления”

ПР агенция Публисис Кънсалтънтс | МАРК е единствената българска агенция с номинация в престижния конкурс European Excellence Awards 2010. Проектът на агенцията „Скъпа, обичам и футбола!” е избран сред петте най-добри кандидатури  в категорията „Спорт и забавления”. В началото на 2010 г. конкурсът „Скъпа, обичам и футбола!” предизвика българските футболни фенове да напишат най-оригиналнота извинение към своите половинки, че ще гледат мач на 14 февруари, вместо да се посветят на Деня на влюбените.

Кампанията на PUMA България вече беше отличена в конкурса на Българската асоциация на ПР агенциите Bright Awards с втора награда в категория „Иновативна кампания” и с ПР Приз на Българското дружество за връзки с обществеността.

В надпреварата за European Excellence Awards българският проект се конкурира  с три проекта от Великобритания, Германия и Чехия и с проект на Международния Олимпийски комитет.

„Скъпа, обичам и футбола!” е инициатива, създадена в България в рамките на глобалния проект на PUMA „Любов=Футбол”. Кампанията предизвика голям интерес сред българските фенове и сред спортната общественост. За около две седмици тя достигна до около 150 000 души. 1 000 футболни почитатели се осмелиха да се извинят официално на половинките си, че няма да прекарат с тях Деня на влюбените, а ще предпочетат да гледат мач.

Публисис Кънсалтънтс | МАРК е част от най-голямата група от специализирани агенции за маркетингови комуникации в България Публисис МАРК Груп, както и от международната мрежа MSL Group, обединяваща дейностите по специализирани комуникации и връзки с обществеността в световната верига Publicis Groupe.
Номинации за European Excellence Awards получиха и други членове и партньори на MSL Group в Европа – агенции от Германия, Франция, Румъния, Холандия, Швеция и Турция.

Пълният списък с номинирани по категории кампании в Excellence Awards 2010 може да бъде намерен на адрес:
http://www.excellence-awards.eu/_files/short_list.pdf

Leave a Reply