Решението на Giesecke& Devrient – CloudPay – ще предлага MasterCard токени за портфейлите на банки-издатели на карти

United Partners I 22.02.2016 

Партньорството ще позволи на банките-издатели на карти да предоставят на потребителите безпроблемно и сигурно безконтактно мобилно разплащане

С все по-широкото разпространение на дигиталните плащания във всяко кътче на земното кълбо, MasterCard продължава да работи с партньорите си за създаване на по-свързана и сигурна търговска екосистема. Днес на конгреса Mobile World Congress, MasterCard и Giesecke & Devrient (G&D) обявиха партньорството си, което ще обедини платформата MasterCard Digital Enablement Service (MDES) и решението на G&D Convego CloudPay, което ще позволи на банките-издатели на карти да работят директно с G&D за внедряване на стандартната за бранша технология за токенизация за портфейли с емулация на карти, издадени от тях. Това ще осигури на потребителите достъп до дигитални плащания, предоставяни директно от банките-издатели на картите им. Като водещ доставчик на мобилни плащания, G&D става първата компания от трета страна, която предлага услугата MDES токенизация на банките-издатели на карти.

„Развълнувани сме от възможността да работим с лидер в индустрията, като G&D, за предоставяне на нови възможности на банките-издатели на карти и на картодържателите по целия свят за плащане. От години сме сред пионерите в иновациите за мобилната търговия и заедно с G&D предоставяме просто и сигурно дигитално разплащане, като се възползваме от стандартната за бранша технология за токенизация“, заяви Шери Хеймънд, Старши вицепрезидент, „Цифрови плащания и лаборатории“ в MasterCard.

MasterCard изгради основата за сигурните мобилни цифрови трансакции, за да могат потребителите да използват картите си когато, където и както пожелаят. Чрез своето решение Convego CloudPay с интерфейс към MDES, G&D работи с банките-издатели на карти, за предоставяне на безпроблемно и сигурно мобилно разплащане, което ще е възможно на ПОС терминали, приемащи безконтактни плащания. Това се осъществява посредством процес на подготвяне и въвеждане на идентификационните данни за плащане в мобилното устройство и последващите услуги за управление на жизнения цикъл. След това картодържателите на MasterCard ще могат да използват своите кредитни, дебитни и избрани предплатени карти и карти за малки фирми, за удобни и безопасни плащания в магазин. Както за потребителите, така и за търговците, всяка покупка, направена с MasterCard, чрез използване на портфейл на банка-издател на карти, съвместим с Convego CloudPay, ще предлага повишената сигурност, ползите и гаранциите на дигиталната трансакция с MasterCard.

„Това комбинирано решение на MasterCard и G&D е от полза за всички банки, издаващи MasterCard карти. Сътрудничеството ни с MasterCard ни дава възможност да предлагаме безопасността и сигурността на дигитализираните от MasterCard идентификационни данни, като същевременно отговаряме на нуждите на банките-издатели на карти за подготвяне, въвеждане и управление на идентификационните данни за плащане“, каза Едгар Салиб, Старши вицепрезидент на групата, дирекция „Финансови институции“ на G&D. „Предложението ни е валидно за целия свят и можем да го отправим към банките-издатели на карти, които желаят да активират собствените си цифрови портфейли във всички страни, където се предлага услугата MDES.“

Leave a Reply